Η διάσημη σάλτσα που συνοδεύει το ίδιο καλά κρέας, ψάρι και λαχανικά γίνεται πολύ εύκολα και στο σπίτι.
Το μόνο που χρειάζεται να προσέξετε αν τη φτιάξετε με ραβδο_μπλέντερ είναι αυτό να μην υπερθερμαίνεται γιατί μπορεί να σας κόψει τη μαγιονέζα.
Υλικά:   { Μερίδες: για 1 μεσαίο μπολ σερβιρίσματος }
•► 1 κρόκο αβγού
•► 200 ml ηλιέλαιο
•► 80 ml ελαιόλαδο
•► 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
•► 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
•► 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
•► αλάτι
Εκτέλεση:
Ρίχνετε σε μπολ τον κρόκο αβγού, το ξίδι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και αλάτι. Ανακατεύετε καλά με το ραβδο_μπλέντερ.
Προσθέτετε σιγά-σιγά και σε ροή το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
Αποθηκεύετε τη μαγιονέζα σε αποστειρωμένο βάζο και διατηρείτε στο ψυγείο.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 1 κρόκο αβγού
•► 200 ml ηλιέλαιο
•► 80 ml ελαιόλαδο
•► 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
•► 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
•► 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
•► αλάτι
Εκτέλεση:
Ρίχνετε σε μπολ τον κρόκο αβγού, το ξίδι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και αλάτι. Ανακατεύετε καλά με το ραβδο_μπλέντερ.
Προσθέτετε σιγά-σιγά και σε ροή το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
Αποθηκεύετε τη μαγιονέζα σε αποστειρωμένο βάζο και διατηρείτε στο ψυγείο.
Δείτε το κάτωθι κατατοπιστικό Video... …
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή απο Funky Cook/ Food Blogger
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
You might also Like... ...
•► Funky Cook ~ Food Blogger !!!
•► Τα tips της Ντίνας Νικολάου για την πιο τέλεια σπιτική μαγιονέζα !!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου