Η πατατόπιτα είναι μια πολύ νόστιμη και χορταστική πίτα που με τα κατάλληλα υλικά προσαρμόζεται σε κάθε περίοδο και εποχή και εντυπωσιάζει με τη γεύση της μικρούς και μεγάλους.
Υλικά:   { Για 12 Μερίδες }
•► 1 καρότο
•► 200 γρ. κολοκυθάκια
•► 1 πράσο
•► 150 γρ. πιπεριές πολύχρωμες
•► 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
•► 1 κιλό πατάτες βρασμένες
•► 100 γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
•► ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
•► 5-6 φύλλα δυόσμου
•► 60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 2 φύλλα χωριάτικα ολικής άλεσης
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
•► σουσάμι μαύρο
Εκτέλεση:
Τρίβετε το καρότο και τα κολοκυθάκια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τα αλατίζετε και τα βάζετε σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός από τις πατάτες και τα σοτάρετε σε μεγάλο τηγάνι μαζί με το καρότο και τα κολοκυθάκια για 4-5 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις. Σε ένα μεγάλο μπολ πολτοποιείτε τις πατάτες και προσθέτετε τα σοταρισμένα λαχανικά, τις ελιές ψιλοκομμένες, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου.
Σε μέτριο καλά λαδωμένο ταψί απλώνετε το ένα φύλλο, από πάνω στρώνετε τη γέμιση και σκεπάζετε την πατατόπιτα με το δεύτερο φύλλο.
Αλείφετε την επιφάνεια με λάδι, ραντίζετε με λίγο νερό και πασπαλίζετε με λίγο μαύρο σουσάμι.
Ψήνετε την πατατόπιτα στο φούρνο για 45 λεπτά, στην κάτω θέση.
Tips:
Μπορείτε να προσθέσετε και όποιο λαχανικό εποχής θέλετε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 καρότο
•► 200 γρ. κολοκυθάκια
•► 1 πράσο
•► 150 γρ. πιπεριές πολύχρωμες
•► 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
•► 1 κιλό πατάτες βρασμένες
•► 100 γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
•► ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
•► 5-6 φύλλα δυόσμου
•► 60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 2 φύλλα χωριάτικα ολικής άλεσης
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
•► σουσάμι μαύρο
Εκτέλεση:
Τρίβετε το καρότο και τα κολοκυθάκια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τα αλατίζετε και τα βάζετε σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός από τις πατάτες και τα σοτάρετε σε μεγάλο τηγάνι μαζί με το καρότο και τα κολοκυθάκια για 4-5 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις. Σε ένα μεγάλο μπολ πολτοποιείτε τις πατάτες και προσθέτετε τα σοταρισμένα λαχανικά, τις ελιές ψιλοκομμένες, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου.
Σε μέτριο καλά λαδωμένο ταψί απλώνετε το ένα φύλλο, από πάνω στρώνετε τη γέμιση και σκεπάζετε την πατατόπιτα με το δεύτερο φύλλο.
Αλείφετε την επιφάνεια με λάδι, ραντίζετε με λίγο νερό και πασπαλίζετε με λίγο μαύρο σουσάμι.
Ψήνετε την πατατόπιτα στο φούρνο για 45 λεπτά, στην κάτω θέση.
Tips:
Μπορείτε να προσθέσετε και όποιο λαχανικό εποχής θέλετε.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Funky Cook / Food Blogger ,Food Styling: Εύα Μονοχάρη
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like… …
Όλες οι Συνταγές απο Funky Cook / Food Blogger !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου