Τα πιτάκια ή ψωμάκια καρύδας, που φτιάχνουν για πρωινό στο Survivor μοιάζουν πολύ με pancakes.
Ιδού, λοιπόν, η συνταγή για pancakes καρύδας, που μπορείς να απολαύσεις κι εσύ σκέτα ή να τα συνοδεύσεις με φρούτα, σιρόπι ή άχνη ζάχαρη.
Υλικά:
•► 1 & ¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη
•► ¾ φλιτζανιού ινδοκάρυδο τριμμένο
•► 1 πρέζα αλάτι
•► 4 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
•► 1 φλιτζάνι γάλα
•► 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
•► 50 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
•► βούτυρο για το τηγάνι
Εκτέλεση:
Ρίχνεις σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το ινδοκάρυδο, αλάτι και ανακατεύεις να ομογενοποιηθούν.
Σε δεύτερο μπολ ανακατεύεις τους κρόκους των αβγών με το ζωικό γάλα και το γάλα καρύδας. Τα προσθέτεις στο μπολ με τα άλευρα, μαζί με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύεις καλά.
Χτυπάς τα ασπράδια σε μαρέγκα και στη συνέχεια, τα ενσωματώνεις στο μίγμα που ετοίμασες.
Ζεσταίνεις ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, και το αλείφεις με λίγο βούτυρο. Με 1 βαθιά κουτάλα ρίχνεις λίγο-λίγο από το μίγμα στο τηγάνι, σχηματίζοντας pancakes.
Προσοχή ΜΕΓΑΛΗ !!! Μην ρίξεις πολλές κουταλιές μαζί, γιατί θα κολλήσουν μεταξύ τους.
Ψήνεις τα pancakes για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, τα μεταφέρεις σε πιατέλα και τα διατηρείς ζεστά μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 1 & ¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη
•► ¾ φλιτζανιού ινδοκάρυδο τριμμένο
•► 1 πρέζα αλάτι
•► 4 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
•► 1 φλιτζάνι γάλα
•► 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
•► 50 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
•► βούτυρο για το τηγάνι
Εκτέλεση:
Ρίχνεις σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το ινδοκάρυδο, αλάτι και ανακατεύεις να ομογενοποιηθούν.
Σε δεύτερο μπολ ανακατεύεις τους κρόκους των αβγών με το ζωικό γάλα και το γάλα καρύδας. Τα προσθέτεις στο μπολ με τα άλευρα, μαζί με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύεις καλά.
Χτυπάς τα ασπράδια σε μαρέγκα και στη συνέχεια, τα ενσωματώνεις στο μίγμα που ετοίμασες.
Ζεσταίνεις ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, και το αλείφεις με λίγο βούτυρο. Με 1 βαθιά κουτάλα ρίχνεις λίγο-λίγο από το μίγμα στο τηγάνι, σχηματίζοντας pancakes.
Προσοχή ΜΕΓΑΛΗ !!! Μην ρίξεις πολλές κουταλιές μαζί, γιατί θα κολλήσουν μεταξύ τους.
Ψήνεις τα pancakes για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, τα μεταφέρεις σε πιατέλα και τα διατηρείς ζεστά μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
You might also Like ... ...
•► 24 φρουτένια- & πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Τυρόπιτα σφολιάτας με φέτα, ανθότυρο & δυόσμο !!!
•► Συνταγές και άρθρα για σπανακόπιτα !!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου