Πικάντικη πίτα, κατάλληλη για πρώτο πιάτο μαζί με μια πράσινη σαλάτα, αλλά και για σνακ στο σχολείο ή το γραφείο.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 1 κιλό πατάτες
•► 60 γρ. ζαμπόν, σε κυβάκια
•► 30 γρ. κασέρι, σε κυβάκια
•► 100 γρ. καπνιστό τυρί (μετσοβόνε, προβολόνε ή άλλο), σε κυβάκια
•► ½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη
•► 4 αβγά
•► 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
•► βούτυρο φρέσκο για το άλειμμα της φόρμας
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν λίγο, τις καθαρίζετε από τη φλούδα τους και τις περνάτε από το μύλο των λαχανικών να γίνουν πουρές.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε τα υπόλοιπα μέσα στον πουρέ το ζαμπόν, τα τυριά, τα αβγά, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Μεταφέρετε το μίγμα σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 25εκ. και ισιώνετε την επιφάνεια με πιρούνι. Πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
Ψήνετε την πατατόπιτα στον φούρνο για 30 λεπτά. Τρώγεται ζεστή, αλλά και κρύα είναι πολύ νόστιμη!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 κιλό πατάτες
•► 60 γρ. ζαμπόν, σε κυβάκια
•► 30 γρ. κασέρι, σε κυβάκια
•► 100 γρ. καπνιστό τυρί (μετσοβόνε, προβολόνε ή άλλο), σε κυβάκια
•► ½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη
•► 4 αβγά
•► 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
•► βούτυρο φρέσκο για το άλειμμα της φόρμας
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν λίγο, τις καθαρίζετε από τη φλούδα τους και τις περνάτε από το μύλο των λαχανικών να γίνουν πουρές.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε τα υπόλοιπα μέσα στον πουρέ το ζαμπόν, τα τυριά, τα αβγά, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Μεταφέρετε το μίγμα σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 25εκ. και ισιώνετε την επιφάνεια με πιρούνι. Πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
Ψήνετε την πατατόπιτα στον φούρνο για 30 λεπτά. Τρώγεται ζεστή, αλλά και κρύα είναι πολύ νόστιμη!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
{ πατήστε το κομβίον Show/hide }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου