Πίτα για σουβλάκι και όχι μόνο, από “σπίτι”! Το γιαούρτι μέσα στη ζύμη της δίνει μια ιδιαίτερη γεύση και την κάνει πιο μαλακή.
Υλικά:   { Μερίδες: για 5-6 πίτες }
•► 20 γρ. μαγιά νωπή
•► 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
•► 3 κουτ. σούπας νερό χλιαρό
•► 100 γρ. γιαούρτι
•► 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
•► 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
•► 2 κουτ. σούπας σουσάμι λευκό
•► 1 κουτ. σούπας σουσάμι μαύρο
•► 1 κουτ. σούπας σπόροι κόλιανδρου, σπασμένοι
•► αλάτι
Για συνοδευτικό
•► 200 γρ. γιαούρτι
•► 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
•► ξύσμα 1 λεμονιού
•► αλάτι, πιπέρι
•► λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το νερό και τα αφήνετε για 5 λεπτά στην άκρη.
Στη συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλεύρι, τη μισή ποσότητα λευκό σουσάμι, τη μισή ποσότητα μαύρο σουσάμι, το κολίανδρο και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, αρκετά εύπλαστη.
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και στη συνέχεια τη χωρίζετε σε 6 κομμάτια.
Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγετε το κάθε κομμάτι ζύμης σε μακρόστενες πίτες, πασπαλίζοντας και από τις δύο μεριές με τα 2 είδη σουσαμιού.
Ψήνετε τις πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.
Σερβίρετε τις πίτες με αρωματικό γιαούρτι που ετοιμάζετε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το γιαούρτι με την πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 20 γρ. μαγιά νωπή
•► 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
•► 3 κουτ. σούπας νερό χλιαρό
•► 100 γρ. γιαούρτι
•► 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
•► 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
•► 2 κουτ. σούπας σουσάμι λευκό
•► 1 κουτ. σούπας σουσάμι μαύρο
•► 1 κουτ. σούπας σπόροι κόλιανδρου, σπασμένοι
•► αλάτι
Για συνοδευτικό
•► 200 γρ. γιαούρτι
•► 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
•► ξύσμα 1 λεμονιού
•► αλάτι, πιπέρι
•► λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το νερό και τα αφήνετε για 5 λεπτά στην άκρη.
Στη συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλεύρι, τη μισή ποσότητα λευκό σουσάμι, τη μισή ποσότητα μαύρο σουσάμι, το κολίανδρο και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, αρκετά εύπλαστη.
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και στη συνέχεια τη χωρίζετε σε 6 κομμάτια.
Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγετε το κάθε κομμάτι ζύμης σε μακρόστενες πίτες, πασπαλίζοντας και από τις δύο μεριές με τα 2 είδη σουσαμιού.
Ψήνετε τις πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.
Σερβίρετε τις πίτες με αρωματικό γιαούρτι που ετοιμάζετε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το γιαούρτι με την πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Δείτε το κάτωθι κατατοπιστικό Video ... ...
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου