Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Αλουμινόχαρτο: Φίλος ή εχθρός στην κουζίνα ???



Θα το βρεις από την κουζίνα της πιο παραδοσιακής νοικοκυράς, μέχρι το ακατάστατο κουζινάκι του φοιτητή και του εργένη.

Το αλουμινόχαρτο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λίστας για τα ψώνια μας, καθώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με ποικίλους τρόπους για να προστατεύσουμε τα τρόφιμά μας και να τα διατηρήσουμε φρέσκα και γευστικά. Μήπως, όμως, το παρακάνουμε λιγάκι ???

Πού μπορείς να το χρησιμοποιείς

•► Στα πουλερικά και τα κρεατικά: Το μυστικό για ζουμερά, λαχαριστά κρεατικά είναι να τα τυλίξεις με αλουμινόχαρτο πριν το ζέσταμα ή το μαγείρεμα, ώστε να τραβήξουν τη θερμοκρασία μέσα και όχι μόνο εξωτερικά και να ψηθούν ομοιόμορφα.

•► Στα σνακ: Ε, αυτό φανταζόμαστε το ξέρεις! Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις φρέσκο το τοστάκι του παιδιού για το σχολείο ή το δικό σου σάντουιτς για τη δουλειά είναι να το τυλίξεις σφιχτά με αλουμινόχαρτο. Είναι ο πιο οικολογικός τρόπος; Εννοείται πως όχι! Αν δεν θέλεις μόνο να προστατέψεις το φαγητό σου, αλλά και το περιβάλλον θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις πλαστικές επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες τροφίμων, τις οποίες μπορείς να πλένεις μετά από κάθε χρήση.

Πού δεν μπορείς να το χρησιμοποιείς

•► Στα όξινα φαγητά: Εάν το φαγητό σου περιέχει ξύδι, ντομάτα ή σάλτσα ντομάτας, καλό θα ήταν να αποφεύγεις να χρησιμοποιήσεις αλουμινόχαρτο για να το αποθηκεύεις. Ο λόγος είναι ότι τα οξέα αυτά ύστερα από μερικές ημέρες έχουν την τάση να αλληλεπιδρούν με το αλουμινόχαρτο και να το διαβρώνουν, με αποτέλεσμα μικρές ποσότητες αλουμινίου να μεταφέρονται στη τροφή, αφήνοντας λευκές κηλίδες.

•► Στον φούρνο μικροκυμάτων: Θέλουμε να ελπίζουμε πως αυτό είναι κάτι που γνωρίζεις ήδη! Αν βάλεις αλουμινόχαρτο στο φούρνο μικροκυμάτων, όχι μόνο δεν θα ζεσταθεί ομοιόμορφα το φαγητό, αλλά κινδυνεύεις να βάλεις φωτιά στο σπίτι! Κανένα χθεσινό γιουβέτσι δεν αξίζει τόσο…

•► Στο φούρνο: Αν βάλεις αλουμινόχαρτο στο φούρνο μπορεί να μην προκληθεί έκρηξη και φωτιά, αλλά σίγουρα μακροπρόθεσμα θα προκληθούν βλάβες στη συσκευή σου. Αν θέλεις, λοιπόν, ο φούρνος σου να μη γεμίζει λάδια και λίπη, αντί να βάζεις αλουμινόχαρτο στον πάτο της συσκευής σου, φρόντισε να την καθαρίζεις μετά από κάθε χρήση !!!


Το άρθρο έγραψε η Βίκυ Χριστοπούλου

hesecretrealtruth , olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :