Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Ιταλική πίτσα ναπολιτάνα με λαχανικά και καπνιστό τυρί.. by Δημήτρης Σκαρμούτσος !!!



Το αγαπημένο σνακ των Ιταλών-και όχι μόνο- με λεπτή και τραγανή ζύμη, όπως ακριβώς την φτιάχνουν οι ναπολιτάνοι, απογειώνεται με την προσθήκη καπνιστού τυριού και επιλεγμένων λαχανικών.

Υλικά:   { Μερίδες: για 2 μεσαία ταψιά }

Για τη ζύμη

•► 500 γρ. αλεύρι
•► 25 γρ. μαγιά μπίρας
•► 1 κουτ. γλυκού αλάτι
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο χλιαρό
•► νερό (όσο πάρει)

Για τη σάλτσα

•► 300 γρ. ντομάτες ώριμες
•► 1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φετούλες
•► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► ¼ κουτ. γλυκού ζάχαρη
•► αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση

•► 10 φέτες καπνιστό μετσοβόνε
•► 5-6 ντομάτες ξεφλουδισμένες, σε φέτες
•► 4 μανιτάρια σε λεπτές φέτες
•► 3 σπαράγγια, σε πολύ λεπτές φέτες, μόνο τις κορυφές
•► 5 λιαστές ντομάτες, σε λεπτές φέτες
•► 1 πιπεριά πράσινη σε λεπτός φέτες
•► 1 πιπεριά κόκκινη, σε λεπτές φέτες
•► 1 κουτ. γλυκού λάδι τρούφας
•► φύλλα φρέσκου βασιλικού
•► ρίγανη
•► αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Διαλύετε τη μαγιά σε 4-5 κουτ. σούπας χλιαρό νερό και την αφήνετε να σταθεί 10 λεπτά. Βάζετε σε λεκανίτσα το αλεύρι και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα, όπου ρίχνετε το λάδι, τη μαγιά με το νερό της και το αλάτι.

Ανακατεύετε αρχικά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτετε ένα μέρος από το αλεύρι. Ζυμώνετε αρκετή ώρα, προσθέτοντας αλεύρι και δυο- τρεις κουταλιές χλιαρό νερό μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μία ζύμη.

Την πλάθετε σε μπάλα, και την αφήνετε να σταθεί τουλάχιστον 2 ώρες, σε μέρος ζεστό και στεγνό ώσπου να διπλασιαστεί σχεδόν σε όγκο.

Στη συνέχεια χωρίζετε τη ζύμη σε όσες μπάλες θέλετε και ανοίγετε την κάθε μία σε λεπτό φύλλο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας: Πολτοποιείτε στο μούλτι τις ντομάτες με λίγο από το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό.

Ρίχνετε την ντομάτα και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να μαγειρευτεί μέχρι να δέσει. Την αφήνετε να κρυώσει.

Απλώνετε στη ζύμη λίγη σάλτσα, την ανάλογη ντομάτα σε φέτες, τα υπόλοιπα λαχανικά και το τυρί. Αλατίζετε και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Τη βγάζετε, προσθέτετε το λάδι τρούφας και ψήνετε 3 λεπτά ακόμα. Βγάζετε την πίτσα από το φούρνο, πασπαλίζετε με τα φύλλα του φρέσκου βασιλικού και λίγη ρίγανη και σερβίρετε.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Δημήτρης Σκαρμούτσος

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :