Το αγαπημένο σνακ των Ιταλών-και όχι μόνο- με λεπτή και τραγανή ζύμη, όπως ακριβώς την φτιάχνουν οι ναπολιτάνοι, απογειώνεται με την προσθήκη καπνιστού τυριού και επιλεγμένων λαχανικών.
Υλικά:   { Μερίδες: για 2 μεσαία ταψιά }
Για τη ζύμη
•► 500 γρ. αλεύρι
•► 25 γρ. μαγιά μπίρας
•► 1 κουτ. γλυκού αλάτι
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο χλιαρό
•► νερό (όσο πάρει)
Για τη σάλτσα
•► 300 γρ. ντομάτες ώριμες
•► 1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φετούλες
•► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► ¼ κουτ. γλυκού ζάχαρη
•► αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση
•► 10 φέτες καπνιστό μετσοβόνε
•► 5-6 ντομάτες ξεφλουδισμένες, σε φέτες
•► 4 μανιτάρια σε λεπτές φέτες
•► 3 σπαράγγια, σε πολύ λεπτές φέτες, μόνο τις κορυφές
•► 5 λιαστές ντομάτες, σε λεπτές φέτες
•► 1 πιπεριά πράσινη σε λεπτός φέτες
•► 1 πιπεριά κόκκινη, σε λεπτές φέτες
•► 1 κουτ. γλυκού λάδι τρούφας
•► φύλλα φρέσκου βασιλικού
•► ρίγανη
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Διαλύετε τη μαγιά σε 4-5 κουτ. σούπας χλιαρό νερό και την αφήνετε να σταθεί 10 λεπτά. Βάζετε σε λεκανίτσα το αλεύρι και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα, όπου ρίχνετε το λάδι, τη μαγιά με το νερό της και το αλάτι.
Ανακατεύετε αρχικά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτετε ένα μέρος από το αλεύρι. Ζυμώνετε αρκετή ώρα, προσθέτοντας αλεύρι και δυο- τρεις κουταλιές χλιαρό νερό μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μία ζύμη.
Την πλάθετε σε μπάλα, και την αφήνετε να σταθεί τουλάχιστον 2 ώρες, σε μέρος ζεστό και στεγνό ώσπου να διπλασιαστεί σχεδόν σε όγκο.
Στη συνέχεια χωρίζετε τη ζύμη σε όσες μπάλες θέλετε και ανοίγετε την κάθε μία σε λεπτό φύλλο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας: Πολτοποιείτε στο μούλτι τις ντομάτες με λίγο από το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό.
Ρίχνετε την ντομάτα και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να μαγειρευτεί μέχρι να δέσει. Την αφήνετε να κρυώσει.
Απλώνετε στη ζύμη λίγη σάλτσα, την ανάλογη ντομάτα σε φέτες, τα υπόλοιπα λαχανικά και το τυρί. Αλατίζετε και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.
Τη βγάζετε, προσθέτετε το λάδι τρούφας και ψήνετε 3 λεπτά ακόμα. Βγάζετε την πίτσα από το φούρνο, πασπαλίζετε με τα φύλλα του φρέσκου βασιλικού και λίγη ρίγανη και σερβίρετε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Για τη ζύμη
•► 500 γρ. αλεύρι
•► 25 γρ. μαγιά μπίρας
•► 1 κουτ. γλυκού αλάτι
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο χλιαρό
•► νερό (όσο πάρει)
Για τη σάλτσα
•► 300 γρ. ντομάτες ώριμες
•► 1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φετούλες
•► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► ¼ κουτ. γλυκού ζάχαρη
•► αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση
•► 10 φέτες καπνιστό μετσοβόνε
•► 5-6 ντομάτες ξεφλουδισμένες, σε φέτες
•► 4 μανιτάρια σε λεπτές φέτες
•► 3 σπαράγγια, σε πολύ λεπτές φέτες, μόνο τις κορυφές
•► 5 λιαστές ντομάτες, σε λεπτές φέτες
•► 1 πιπεριά πράσινη σε λεπτός φέτες
•► 1 πιπεριά κόκκινη, σε λεπτές φέτες
•► 1 κουτ. γλυκού λάδι τρούφας
•► φύλλα φρέσκου βασιλικού
•► ρίγανη
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Διαλύετε τη μαγιά σε 4-5 κουτ. σούπας χλιαρό νερό και την αφήνετε να σταθεί 10 λεπτά. Βάζετε σε λεκανίτσα το αλεύρι και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα, όπου ρίχνετε το λάδι, τη μαγιά με το νερό της και το αλάτι.
Ανακατεύετε αρχικά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτετε ένα μέρος από το αλεύρι. Ζυμώνετε αρκετή ώρα, προσθέτοντας αλεύρι και δυο- τρεις κουταλιές χλιαρό νερό μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μία ζύμη.
Την πλάθετε σε μπάλα, και την αφήνετε να σταθεί τουλάχιστον 2 ώρες, σε μέρος ζεστό και στεγνό ώσπου να διπλασιαστεί σχεδόν σε όγκο.
Στη συνέχεια χωρίζετε τη ζύμη σε όσες μπάλες θέλετε και ανοίγετε την κάθε μία σε λεπτό φύλλο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας: Πολτοποιείτε στο μούλτι τις ντομάτες με λίγο από το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό.
Ρίχνετε την ντομάτα και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να μαγειρευτεί μέχρι να δέσει. Την αφήνετε να κρυώσει.
Απλώνετε στη ζύμη λίγη σάλτσα, την ανάλογη ντομάτα σε φέτες, τα υπόλοιπα λαχανικά και το τυρί. Αλατίζετε και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.
Τη βγάζετε, προσθέτετε το λάδι τρούφας και ψήνετε 3 λεπτά ακόμα. Βγάζετε την πίτσα από το φούρνο, πασπαλίζετε με τα φύλλα του φρέσκου βασιλικού και λίγη ρίγανη και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Δημήτρης Σκαρμούτσος
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου