Μια απαλή Πανεύκολη μους λεμονιού που σερβίρεται σε κάθε περίσταση !!!
Υλικά:   { Μερίδες: 8 }
•► 1 φλιτζάνι ζάχαρη
•► 4 αβγά, χωρισμένους τους κρόκους από τα ασπράδια
•► χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
•► 4 ζελατίνες μικρές
•► 400 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Εκτέλεση:
Βάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 15 λεπτά να φουσκώσουν.
Στο μεταξύ βάζετε τους κρόκους των αβγών και τη ζάχαρη μέσα σε μεταλλικό μπολ, το οποίο στερεώνετε πάνω σε κατσα-ρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί), χωρίς να ακουμπά το μπολ στο νερό.
Χτυπάτε με σύρμα μέχρι το μίγμα να ασπρίσει, να διογκωθεί και να ζεσταθεί πολύ καλά, έτσι ώστε να παστεριωθούν οι κρόκοι.
Στύβετε καλά τις ζελατίνες με το χέρι και τις προσθέτετε στο ζεστό μίγμα των κρόκων.
Ανακατεύετε καλά να λιώσουν και μετά ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, εξακολουθώντας να ανακατεύετε για λίγο ακόμη. Αφήνετε να κρυώσει το μίγμα.
Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή και την προσθέτετε κι αυτή στο προηγούμενο μίγμα.
Τέλος, χτυπάτε σε ξεχωριστό μπολ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε και αυτήν σταδιακά στο μίγμα με μια σπάτουλα, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις.
Μοιράζετε το μίγμα σε 8 μπολ και τα αφήνετε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρετε τις μους γαρνίροντας τα μπολ με λίγο ξύσμα λεμονιού.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 φλιτζάνι ζάχαρη
•► 4 αβγά, χωρισμένους τους κρόκους από τα ασπράδια
•► χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
•► 4 ζελατίνες μικρές
•► 400 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Εκτέλεση:
Βάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 15 λεπτά να φουσκώσουν.
Στο μεταξύ βάζετε τους κρόκους των αβγών και τη ζάχαρη μέσα σε μεταλλικό μπολ, το οποίο στερεώνετε πάνω σε κατσα-ρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί), χωρίς να ακουμπά το μπολ στο νερό.
Χτυπάτε με σύρμα μέχρι το μίγμα να ασπρίσει, να διογκωθεί και να ζεσταθεί πολύ καλά, έτσι ώστε να παστεριωθούν οι κρόκοι.
Στύβετε καλά τις ζελατίνες με το χέρι και τις προσθέτετε στο ζεστό μίγμα των κρόκων.
Ανακατεύετε καλά να λιώσουν και μετά ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, εξακολουθώντας να ανακατεύετε για λίγο ακόμη. Αφήνετε να κρυώσει το μίγμα.
Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή και την προσθέτετε κι αυτή στο προηγούμενο μίγμα.
Τέλος, χτυπάτε σε ξεχωριστό μπολ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε και αυτήν σταδιακά στο μίγμα με μια σπάτουλα, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις.
Μοιράζετε το μίγμα σε 8 μπολ και τα αφήνετε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρετε τις μους γαρνίροντας τα μπολ με λίγο ξύσμα λεμονιού.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου/ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου