Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Μους λεμονιού Υπέροχη..
by chef Ιωάννα Σταμούλου !!!



Μια απαλή Πανεύκολη μους λεμονιού που σερβίρεται σε κάθε περίσταση !!!

Υλικά:   { Μερίδες: 8 }

•► 1 φλιτζάνι ζάχαρη
•► 4 αβγά, χωρισμένους τους κρόκους από τα ασπράδια
•► χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
•► 4 ζελατίνες μικρές
•► 400 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Εκτέλεση:

Βάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 15 λεπτά να φουσκώσουν.

Στο μεταξύ βάζετε τους κρόκους των αβγών και τη ζάχαρη μέσα σε μεταλλικό μπολ, το οποίο στερεώνετε πάνω σε κατσα-ρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί), χωρίς να ακουμπά το μπολ στο νερό.

Χτυπάτε με σύρμα μέχρι το μίγμα να ασπρίσει, να διογκωθεί και να ζεσταθεί πολύ καλά, έτσι ώστε να παστεριωθούν οι κρόκοι.

Στύβετε καλά τις ζελατίνες με το χέρι και τις προσθέτετε στο ζεστό μίγμα των κρόκων.

Ανακατεύετε καλά να λιώσουν και μετά ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, εξακολουθώντας να ανακατεύετε για λίγο ακόμη. Αφήνετε να κρυώσει το μίγμα.

Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή και την προσθέτετε κι αυτή στο προηγούμενο μίγμα.

Τέλος, χτυπάτε σε ξεχωριστό μπολ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε και αυτήν σταδιακά στο μίγμα με μια σπάτουλα, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις.

Μοιράζετε το μίγμα σε 8 μπολ και τα αφήνετε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρετε τις μους γαρνίροντας τα μπολ με λίγο ξύσμα λεμονιού.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου/ Food Styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :