Ένα πλούσιο κέικ με σταφίδες και κράνμπερις, γεμιστό με αφράτη κρέμα κάστανου και περιχυμένο από πάνω με ολόλευκο γλάσο.
Υλικά:   { Μερίδες: για μια στρογγυλή φόρμα κέικ }
Για το κέικ
•► 170 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
•► 150 γρ. ζάχαρη
•► 3 αβγά
•► 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 & ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
•► 100 γρ. σταφίδες μαύρες και ξανθές
•► 100 γρ. κράνμπερις
•► 4 κουτ. σούπας γάλα
•► 1 κουτ. σούπας μπράντι
Για την κρέμα
•► 400 γρ. κρέμα φυτική
•► 50 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 150 γρ. κρέμα κάστανου (έτοιμη στα σούπερ μάρκετ)
•► 1 καψουλάκι βανιλίνη
Για το γλάσο
•► 2 ασπράδια αβγών
•► 250 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
•► ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
•► καραμελάκια σε διάφορα χρώματα για τη διακόσμηση
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Ανακατεύετε τις σταφίδες και τα κράνμπερις με το μπράντι για να μην κολλάνε μεταξύ τους. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Χτυπάτε στο μίξερ με το φτερό τη μαργαρίνη με το βούτυρο και τη ζάχαρη να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τις σταφίδες και τα κράνμπερις και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
Αδειάζετε το μίγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με διάμετρο περίπου 22εκ. (χωρίς τρύπα στη μέση) και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Για την κρέμα: Χτυπάτε τη φυτική κρέμα καλά παγωμένη με τη ζάχαρη άχνη και τη βανιλίνη σε σφιχτή σαντιγί. Χτυπάτε με αβγοδάρτη καλά την κρέμα κάστανου για να αφρατέψει και την ενώνετε μαλακά με τη σαντιγί με μια σπάτουλα, προσέχοντας να μη σπάσετε τον όγκο της.
Για το γλάσο: Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα, την κόβετε στη μέση και απλώνετε στον ένα δίσκο την κρέμα. Τοποθετείτε τον δεύτερο δίσκο επάνω και αλείφετε με το γλάσο. Μπορείτε να στολίσετε με μικρά καραμελάκια σε διάφορα χρώματα. Και φυσικά, μην ξεχά-σετε να κρύψετε κάτω από τη βασιλόπιτα το φλουρί.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Για το κέικ
•► 170 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
•► 150 γρ. ζάχαρη
•► 3 αβγά
•► 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 & ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
•► 100 γρ. σταφίδες μαύρες και ξανθές
•► 100 γρ. κράνμπερις
•► 4 κουτ. σούπας γάλα
•► 1 κουτ. σούπας μπράντι
Για την κρέμα
•► 400 γρ. κρέμα φυτική
•► 50 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 150 γρ. κρέμα κάστανου (έτοιμη στα σούπερ μάρκετ)
•► 1 καψουλάκι βανιλίνη
Για το γλάσο
•► 2 ασπράδια αβγών
•► 250 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
•► ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
•► καραμελάκια σε διάφορα χρώματα για τη διακόσμηση
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Ανακατεύετε τις σταφίδες και τα κράνμπερις με το μπράντι για να μην κολλάνε μεταξύ τους. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Χτυπάτε στο μίξερ με το φτερό τη μαργαρίνη με το βούτυρο και τη ζάχαρη να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τις σταφίδες και τα κράνμπερις και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
Αδειάζετε το μίγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με διάμετρο περίπου 22εκ. (χωρίς τρύπα στη μέση) και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Για την κρέμα: Χτυπάτε τη φυτική κρέμα καλά παγωμένη με τη ζάχαρη άχνη και τη βανιλίνη σε σφιχτή σαντιγί. Χτυπάτε με αβγοδάρτη καλά την κρέμα κάστανου για να αφρατέψει και την ενώνετε μαλακά με τη σαντιγί με μια σπάτουλα, προσέχοντας να μη σπάσετε τον όγκο της.
Για το γλάσο: Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα, την κόβετε στη μέση και απλώνετε στον ένα δίσκο την κρέμα. Τοποθετείτε τον δεύτερο δίσκο επάνω και αλείφετε με το γλάσο. Μπορείτε να στολίσετε με μικρά καραμελάκια σε διάφορα χρώματα. Και φυσικά, μην ξεχά-σετε να κρύψετε κάτω από τη βασιλόπιτα το φλουρί.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ντίνα Νικολάου/ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου