Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Φάβα πουρέ με καραμελωμένα κρεμμύδια..
by Super Chef Ηλίας Μαμαλάκης !!!



Η φάβα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια είναι ένα ζευγάρι πολύ ταιριαστό!!

Στο νόστιμο ντουέτο προσθέτουμε και χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης που θα κάνουν τη διαφορά.

Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }

•► ½ κιλό φάβα
•► 1 κρεμμύδι μεγάλο, ξυσμένο στον τρίφτη
•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το σερβίρισμα

•► 3 κρεμμύδια μεγάλα, σε ροδέλες
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ γλυκό κρασί
•► 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
•► αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεπλένετε τη φάβα με άφθονο κρύο νερό. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζετε πέντε νεροπότηρα νερό, την πλυμμένη φάβα, το τριμμένο κρεμμύδι και το ελαιόλαδο. Αλατίζετε, ανακατεύετε καλά και βάζετε τα υλικά να πάρουν βράση. Τότε χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη φάβα να σιγοβράσει μέχρι να λιώσει και να γίνει πολτός, ξαφρίζοντάς την όταν χρειάζεται.

Αφήνετε τη φάβα να κρυώσει ελαφρά και την περνάτε από το μπλέντερ να γίνει βελούδινη. Τη διατηρείτε ζεστή.

Βάζετε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με τρεις τέσσερις κουταλιές της σούπας νερό και τα μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνετε με το γλυκό κρασί και αφήνετε τα κρεμμύδια να μαγειρευτούν μέχρι να μελώσουν και να απορροφήσουν όλο το κρασί.

Βάζετε τα καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης στο ξύλινο γουδί και τα κοπανάτε απαλά να κοπούν σε χοντρά κομμάτια. Σερβίρετε τη φάβα σε πιάτα βάζοντας στο κέντρο του καθενός από μια κουταλιά καραμελωμένα κρεμμύδια και πασπαλίζοντας το υπόλοιπο πιάτο με το χοντροκομμένα φιστίκια. Τέλος, ρίχνετε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :