Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό πιάτο με ζυμαρικό βίδες, μπέικον, ντομάτες, τυριά στο φούρνο.
Πεντανόστιμο πιάτο για το καθημερινό αλλά και το επίσημο τραπέζι σας !!!!
Υλικά:
•► 400 γρ. ζυμαρικό βίδες
•► 50 γρ. βούτυρο
•► 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένο
•► 1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
•► αλάτι πιπέρι
•► 150 γρ. ζαμπόν ωμοπλάτης σε κύβους
•► 400 γρ. [ 1 κουτί ] ντοματάκια κονκασέ
•► 150 γρ. τριμμένο τυρί κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα πικάντικη
•► 150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
Εκτέλεση:
Βράζετε τις βίδες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις βγάζετε και τις στραγγίζετε.
Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο, βαθύ, τηγάνι, ζεσταίνετε 3 κ.σ. βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το πράσο για 4 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το σκόρδο και το ζαμπόν και σοτάρετε για 2 ακόμα λεπτά. Ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, 1/4 φλ. τσαγιού νερό, αλατοπίπερο και σιγοβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 8-10 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε με ένα πινέλο ένα μέτριο πυρέξ. Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με την έτοιμη σάλτσα τις βίδες και τη τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύετε καλά με μεγάλο κουτάλι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Ρίχνετε το μείγμα στο πυρέξ, περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζετε από πάνω τη τριμμένη μοτσαρέλα.
Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζετε το πυρέξ και ψήνετε για άλλα 10-15 λεπτά. Σερβίρετε τις βίδες ζεστές με τα τυριά λιωμένα.
sintayes.gr , Βασική ιδέα~Πηγή
•► 400 γρ. ζυμαρικό βίδες
•► 50 γρ. βούτυρο
•► 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένο
•► 1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
•► αλάτι πιπέρι
•► 150 γρ. ζαμπόν ωμοπλάτης σε κύβους
•► 400 γρ. [ 1 κουτί ] ντοματάκια κονκασέ
•► 150 γρ. τριμμένο τυρί κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα πικάντικη
•► 150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
Εκτέλεση:
Βράζετε τις βίδες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις βγάζετε και τις στραγγίζετε.
Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο, βαθύ, τηγάνι, ζεσταίνετε 3 κ.σ. βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το πράσο για 4 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το σκόρδο και το ζαμπόν και σοτάρετε για 2 ακόμα λεπτά. Ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, 1/4 φλ. τσαγιού νερό, αλατοπίπερο και σιγοβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 8-10 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε με ένα πινέλο ένα μέτριο πυρέξ. Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με την έτοιμη σάλτσα τις βίδες και τη τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύετε καλά με μεγάλο κουτάλι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Ρίχνετε το μείγμα στο πυρέξ, περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζετε από πάνω τη τριμμένη μοτσαρέλα.
Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζετε το πυρέξ και ψήνετε για άλλα 10-15 λεπτά. Σερβίρετε τις βίδες ζεστές με τα τυριά λιωμένα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
sintayes.gr , Βασική ιδέα~Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου