Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Συναισθησία:
Γιατί κάποιοι «ακούνε» τα χρώματα
και «βλέπουν» τη μουσική !!!!



Τα στατιστικά δείχνουν ότι περίπου το 1% του γενικού πληθυσμού βιώνει τη λεγόμενη συναισθησία, ένα νευρολογικό φαινόμενο κατά το οποίο οι αισθήσεις «συλλειτουργούν». Τα άτομα με συναισθησία μπορούν για παράδειγμα να «ακούσουν» ένα χρώμα ή να «δουν» έναν ήχο.

Τώρα, μια νέα μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, παρέχει μια εξήγηση για το φαινόμενο βάσει της λειτουργίας του εγκεφάλου.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές στη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Consciousness and Cognition , η συναισθησία είναι αποτέλεσμα των στενών συνδέσεων μεταξύ συγκεκριμένων περιοχών του εγκεφάλου.

Προκειμένου να κατανοήσουν βαθύτερα τις εμπειρίες των ατόμων με συναισθησία, οι ερευνητές εξέτασαν πώς διαχειρίζονται τους συνειρμούς που προκύπτουν από διάφορες λέξεις.

Διαπίστωσαν πως τα άτομα με συναισθησία δημιουργούν πιο ισχυρές συσχετίσεις ανάμεσα σε λέξεις σε σύγκριση με άτομα που δεν έχουν βιώσει εμπειρίες «συλλειτουργίας» των αισθήσεων.

«Για τα άτομα αυτά, η λέξη 'γιατρός' και η λέξη 'νοσοκόμα' είναι πολύ στενά συνδεδεμένες, ενώ αντίθετα η λέξη 'γιατρός' και η λέξη 'τραπέζι' δεν σχετίζονται καθόλου», αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Δρ Stephanie Goodhew.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι αυτό οφείλεται στη στενότερη συνεκτικότητα μεταξύ επιμέρους περιοχών του εγκεφάλου, όπως αυτή που ελέγχει τη γλώσσα και ερμηνεύει τα χρώματα.

Οι στενές διασυνδέσεις μεταξύ των περιοχών αυτών έχουν σαν αποτέλεσμα να ενεργοποιούνται περισσότερες από μία περιοχές του εγκεφάλου όταν το άτομο λαμβάνει ένα συγκεκριμένο ηχητικό, οπτικό, γευστικό κ.λπ. ερέθισμα.

Οι εμπειρίες συναισθησίας διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Κάποιοι βλέπουν το κόκκινο χρώμα όταν ακούνε το κουδούνι της πόρτας και άλλοι έχουν στο στόμα τους τη γεύση του καφέ όταν ακούνε κάποιον να παίζει πιάνο. Για άλλους, η μουσική μεταφράζεται σε εικόνες, καθώς βλέπουν κύματα χρωμάτων και φυσαλίδες στο άκουσμα μιας μελωδίας.

Η συναισθησία δεν είναι αποτέλεσμα της αχαλίνωτης φαντασίας του ατόμου, αλλά αποτέλεσμα της «ανάμειξης» των διαφόρων αισθήσεων.

Μια άλλη θεωρία για τη συναισθησία είναι ότι το άτομο δεν διαθέτει στενότερες συνδέσεις μεταξύ των επιμέρους περιοχών του εγκεφάλου, αλλά υπερβολικά επίπεδα συνεκτικότητας.

Η «θεωρία της υπερ-συνεκτικότητας» μπορεί πιθανώς να εξηγήσει γιατί τα άτομα που εκδηλώνουν διαταραχές του αυτιστικού φάσματος είναι πιο πιθανό -σε σύγκριση με το γενικό πληθυσμό- να βιώσουν τη συναισθησία.


Δεν υπάρχουν σχόλια :