Υπέροχα κεφτεδάκια μελιτζάνας με ζυμαρικό αρεσκείας σας σε πλούσια σάλτσα ντομάτας.
Μια συνταγή για να απολαύσετε ένα χορταστικό, πεντανόστιμο, ιδιαίτερο και πρωτότυπο γεύμα !!!!
Υλικά:
Για τη σάλτσα ντομάτας:
•► 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•► 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
•► 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
•► 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
•► ¼ φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
•► ελαιόλαδο
•► αλάτι πιπέρι
Για τα κεφτεδάκια μελιτζάνας:
•► 5 μελιτζάνες φλάσκες
•► ελαιόλαδο
•► 1 κ.γ. θυμάρι
•► 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
•► 2 ½ φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
•► 2 αυγά
•► 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
•► ¼ ματσάκι φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
•► ½ φλ. τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
•► λίγη φρυγανιά τριμμένη
•► ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για συνοδευτικό:
•► μακαρονάκι κοφτό ή άλλο ζυμαρικό αρεσκείας σας
•► Τυρί τριμμένο για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Για τα κεφτεδάκια μελιτζάνας: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε τις μελιτζάνες ολόκληρες μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζετε από το φούρνο και μόλις μισοκρυώσουν τις ανοίγετε και αφαιρείτε τη ψίχα τους σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτετε στο μπολ και όλα τα άλλα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ανακατεύετε καλά. Το μείγμα σας πρέπει να είναι ελαφρώς σφιχτό για να πλάθεται σε κεφτεδάκια. Αν δεν είναι προσθέτετε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Πλάθετε κεφτεδάκια τα αλευρώνετε [ προαιρετικά ] και τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο απ” όλες τις πλευρές, για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και “θωρακιστούν”.
Για τη σάλτσα: Φτιάχνετε τη σάλτσα σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Δέκα με δώδεκα λεπτά πριν κατεβάσετε τη σάλτσα από τη φωτιά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, προσθέτετε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια μελιτζάνας και τα σιγοβράζετε για 10-12 λεπτά.
Για το ζυμαρικό και το σερβίρισμα: Εν τω μεταξύ βράζετε το ζυμαρικό σας, σε μπόλικο κοχλαστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σερβίρετε το ζυμαρικό σε πιατέλα και περιχύνετε τη σάλτσα και τα κεφτεδάκια πάνω από το ζυμαρικό. Εναλλακτικά, ρίχνετε το ζυμαρικό, κατευθείαν από τη κατσαρόλα, χωρίς να το στραγγίξετε, μέσα στη κατσαρόλα με τη σάλτσα και τα κεφτεδάκια.
Ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν με τη σάλτσα και σερβίρετε !!!!
Βλέπε εκτέλεση συνταγής - Για τη σάλτσα ντομάτας – εδώ !!!
sintayes.gr
Για τη σάλτσα ντομάτας:
•► 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•► 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
•► 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
•► 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
•► ¼ φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
•► ελαιόλαδο
•► αλάτι πιπέρι
Για τα κεφτεδάκια μελιτζάνας:
•► 5 μελιτζάνες φλάσκες
•► ελαιόλαδο
•► 1 κ.γ. θυμάρι
•► 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
•► 2 ½ φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
•► 2 αυγά
•► 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
•► ¼ ματσάκι φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
•► ½ φλ. τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
•► λίγη φρυγανιά τριμμένη
•► ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για συνοδευτικό:
•► μακαρονάκι κοφτό ή άλλο ζυμαρικό αρεσκείας σας
•► Τυρί τριμμένο για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Για τα κεφτεδάκια μελιτζάνας: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε τις μελιτζάνες ολόκληρες μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζετε από το φούρνο και μόλις μισοκρυώσουν τις ανοίγετε και αφαιρείτε τη ψίχα τους σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτετε στο μπολ και όλα τα άλλα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ανακατεύετε καλά. Το μείγμα σας πρέπει να είναι ελαφρώς σφιχτό για να πλάθεται σε κεφτεδάκια. Αν δεν είναι προσθέτετε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Πλάθετε κεφτεδάκια τα αλευρώνετε [ προαιρετικά ] και τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο απ” όλες τις πλευρές, για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και “θωρακιστούν”.
Για τη σάλτσα: Φτιάχνετε τη σάλτσα σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Δέκα με δώδεκα λεπτά πριν κατεβάσετε τη σάλτσα από τη φωτιά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, προσθέτετε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια μελιτζάνας και τα σιγοβράζετε για 10-12 λεπτά.
Για το ζυμαρικό και το σερβίρισμα: Εν τω μεταξύ βράζετε το ζυμαρικό σας, σε μπόλικο κοχλαστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σερβίρετε το ζυμαρικό σε πιατέλα και περιχύνετε τη σάλτσα και τα κεφτεδάκια πάνω από το ζυμαρικό. Εναλλακτικά, ρίχνετε το ζυμαρικό, κατευθείαν από τη κατσαρόλα, χωρίς να το στραγγίξετε, μέσα στη κατσαρόλα με τη σάλτσα και τα κεφτεδάκια.
Ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν με τη σάλτσα και σερβίρετε !!!!
Βλέπε εκτέλεση συνταγής - Για τη σάλτσα ντομάτας – εδώ !!!
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
sintayes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου