Δεν τρελαίνομαι για μαρμελάδες, γενικά το πρωινό μου σπάνια θα είναι κάτι γλυκό. Και σε γεύσεις θα περιοριστώ σε φράουλα, μύρτιλο, φρούτα του δάσους… μέχρι εκεί!
Ο λόγος που έφτιαξα αυτή την υπέροχη μαρμελάδα φράουλα είναι για να τη χρησιμοποιήσω σε άλλες συνταγές.
Όταν μπορείς να έχεις σπιτική μαρμελάδα με βιολογικές φράουλες, χωρίς ζάχαρη και άλλα χημικά συστατικά, έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά, γιατί να πάρεις έτοιμη?
Υλικά:
•► 500 γρ. φράουλες
•► 1 κ.σ σπόρους chia (προεραιτικά)
•► 50 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι που δεν έχει έντονη γεύση (ή περισσότερο)
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε δυνατή φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε κάτι αφήνουμε τις φράουλες να βράσουν και τις πατάμε με το ειδικό εργαλείο που κάνουμε πουρέ. Εναλλακτικά πατάμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Αφήνουμε να βράσει για 5- 7 λεπτά και ανακατεύουμε ώστε να μην πιάσει στην κατσαρόλα. Προσοχή γιατί πιτσιλάει.
Στα 10 λεπτά, η μαρμελάδα θα είναι έτσι. Προσωπικά, προτιμώ να είναι αρκετά λεπτόρευστη.
Προαιρετικά προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia και αγαύη. Δεν το κάνω για να σφίξει και άλλο η μαρμελάδα αλλά γιατί θέλω να εντάξω στην διατροφή μου τους σπόρους chia.
Όσο είναι ακόμη ζεστή, την τοποθετούμε σε βάζο, κλείνουμε καλά το καπάκι και αφήνουμε ανάποδα ώστε να κλείσει αεροστεγώς.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
•► 500 γρ. φράουλες
•► 1 κ.σ σπόρους chia (προεραιτικά)
•► 50 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι που δεν έχει έντονη γεύση (ή περισσότερο)
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε δυνατή φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε κάτι αφήνουμε τις φράουλες να βράσουν και τις πατάμε με το ειδικό εργαλείο που κάνουμε πουρέ. Εναλλακτικά πατάμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Αφήνουμε να βράσει για 5- 7 λεπτά και ανακατεύουμε ώστε να μην πιάσει στην κατσαρόλα. Προσοχή γιατί πιτσιλάει.
Στα 10 λεπτά, η μαρμελάδα θα είναι έτσι. Προσωπικά, προτιμώ να είναι αρκετά λεπτόρευστη.
Προαιρετικά προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia και αγαύη. Δεν το κάνω για να σφίξει και άλλο η μαρμελάδα αλλά γιατί θέλω να εντάξω στην διατροφή μου τους σπόρους chia.
Όσο είναι ακόμη ζεστή, την τοποθετούμε σε βάζο, κλείνουμε καλά το καπάκι και αφήνουμε ανάποδα ώστε να κλείσει αεροστεγώς.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου