Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Σουτζουκάκια φούρνου με "κιμά" από φακές !!



Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα πιάτο που ήταν εδώ και πολύ καιρό στη λίστα μου με τα φαγητά που ήθελα να δοκιμάσω.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχα μεγάλες προσδοκίες. Έλεγα "Σιγά, πόσο νόστιμα να είναι". Χαίρομαι τόσο που για ακόμη μια φορά διαψεύστηκα.

Τα εύσημα βέβαια ανήκουν στα μπαχαρικά, τα οποία κάνουν τρομερή δουλειά ώστε να έχουμε αυτό το γευστικό αποτέλεσμα.

Σαν διαδικασία έχει αρκετά βήματα αλλά πιστέψτε με, αξίζει ο κόπος. Προτίμησα την υγιεινή τους εκδοχή οπότε τα έψησα στο φούρνο.

Σίγουρα στο τηγάνι γίνονται πολύ πιο νόστιμα, όμως η σάλτσα είναι τόσο νόστιμη που πραγματικά, δεν υπάρχει λόγος να τα τηγανίσετε. Η τελική επιλογή βέβαια είναι δική σας !!!!!

Υλικά:   ( για 12 σουτζουκάκια )

•► 250 γρ. φακές
•► 2 μεγάλα κρεμμύδια
•► 2 σκελίδες σκόρδο
•► 100-120 γρ. αλεύρι βρώμης (νιφάδες περασμένες στο μπλέντερ)
•► ελαιόλαδο
•► 1 φύλλο δάφνης
•► αλάτι, πιπέρι
•► από 2 τσιμπιές κάρυ, μείγμα μπαχαρικών για κρέας, πάπρικα γλυκιά
•► ρίγανη
•► μια τσιμπιά κύμινο

Για τη σάλτσα

•► 400 ml χυμό ντομάτας
•► 2 μεγάλα κρεμμύδια
•► 2 σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσα
•► αλάτι, πιπέρι
•► 2 τσιμπιές κανέλα
•► λίγο γαρύφαλλο
•► 3 κόκκους μπαχάρι
•► 1 φύλλο δάφνης
•► ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τις φακές για 8 ώρες. Έπειτα τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό με ένα φύλλο δάφνης, για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μαζί με αλάτι και όλα τα
μπαχαρικά. Μετά από 1-2 λεπτά προσθέτουμε κ το σκόρδο το οποίο έχουμε λιώσει στην πρέσα. Συνεχίζουμε μέχρι να έχουν μαλακώσει

Σουρώνουμε τις φακές, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και λιώνουμε με ένα ραβδο_μπλέντερ

Προσθέτουμε ελαιόλαδο, την βρώμη και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε. Το μείγμα σε αυτό στο σημείο θα πρέπει να είναι νόστιμο. Σε αντίθετη περίπτωση, προσθέτουμε όποιο μπαχαρικό θέλουμε. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον

Πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 για 20 λεπτά (χρησιμοποίησα το ταψί της πίτσας για πιο ωραίο ψήσιμο)

Για τη σάλτσα

Λιώνουμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ. Σοτάρουμε τα λιωμένα κρεμμύδια και μετά από λίγο προσθέτουμε το σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα συστατικά. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να έχουμε μια πηχτή σαλτσούλα - περίπου 10-15 λεπτά.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

healthy-and-delicious-recipes

Δεν υπάρχουν σχόλια :