Το λατρεύετε αλλά φοβάστε ότι δεν θα το πετύχετε ???
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και θα ξετρελαθείτε !!!!
Υλικά:
Για τα κεράσια
•► 100 ml γλυκό λευκό κρασί
•► 75 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 1 στικ κανέλας
•► 1 κλωναράκι θυμάρι
•► 2 λοβοί βανίλιας ( χαραγμένοι στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους)
•► 600 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια κομμένα στη μέση
Για το crumble
•► 160 γρ. βούτυρο
•► 135 γρ. ζάχαρη
•► 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 50 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα, αλεσμένα
•► ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
•► 1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
•► 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
•► 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Για το γλυκό κεράσι:
Βάζουμε το κρασί, τη ζάχαρη άχνη, το στικ κανέλας, το θυμάρι, τους λοβούς και τους σπόρους της βανίλιας σε ένα κατσαρολάκι και το σιγοβράζουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κεράσια. Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά, αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
Για το crumble:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα που θα πάρουμε να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
Τυλίγουμε το μείγμα σε μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξει λίγο.
Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου και με γρήγορες κινήσεις βγάζουμε το μείγμα από τη μεμβράνη και το τρίβουμε με τα χέρια μας απλώνοντάς το σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, σαν ψίχουλα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί απόχρωση.
Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά
Για το σερβίρισμα:
Βάζουμε στον πάτο ενός ποτηριού ή μπολ το crumble, από πάνω το γιαούρτι, τα κεράσια και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια !!!!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
yolife.gr
Για τα κεράσια
•► 100 ml γλυκό λευκό κρασί
•► 75 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 1 στικ κανέλας
•► 1 κλωναράκι θυμάρι
•► 2 λοβοί βανίλιας ( χαραγμένοι στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους)
•► 600 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια κομμένα στη μέση
Για το crumble
•► 160 γρ. βούτυρο
•► 135 γρ. ζάχαρη
•► 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 50 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα, αλεσμένα
•► ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
•► 1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
•► 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
•► 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Για το γλυκό κεράσι:
Βάζουμε το κρασί, τη ζάχαρη άχνη, το στικ κανέλας, το θυμάρι, τους λοβούς και τους σπόρους της βανίλιας σε ένα κατσαρολάκι και το σιγοβράζουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κεράσια. Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά, αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
Για το crumble:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα που θα πάρουμε να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
Τυλίγουμε το μείγμα σε μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξει λίγο.
Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου και με γρήγορες κινήσεις βγάζουμε το μείγμα από τη μεμβράνη και το τρίβουμε με τα χέρια μας απλώνοντάς το σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, σαν ψίχουλα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί απόχρωση.
Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά
Για το σερβίρισμα:
Βάζουμε στον πάτο ενός ποτηριού ή μπολ το crumble, από πάνω το γιαούρτι, τα κεράσια και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια !!!!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
yolife.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου