Τέλεια, πεντανόστιμα, πανεύκολα, τραγανά μπισκότα. Η ιδανική βάση για να δημιουργήσετε. Προσθέστε ότι σας αρέσει.
Σταγόνες σοκολάτας, ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, τρούφα, καρύδα, μαρμελάδα, μερέντα… πραγματικά ότι και να τους βάλετε, τους πηγαίνει πολύ.
Εγώ επέλεξα να προσθέσω λίγο ξύσμα λεμονιού. Τόσο ώστε να υπάρχει μια φρεσκάδα και όχι να γίνουν μπισκότα λεμονιού.
Επίσης, φρόντισα ώστε να μην χρειάζεται μίξερ. Ποιος θέλει, ή έχει χρόνο να πλένει ένα σωρό σκεύη ??
Μπορείτε να τα φτιάξετε με τα παιδιά σας και να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί τους !!!
Υλικά:   { για 30 - 32 μπισκότα }
•► 150 γρ. λάδι καρύδας (χρησιμ. άοσμο εάν σας ενοχλεί η μυρωδιά)
•► 120 γρ. ζάχαρη (χρησιμοποίησα καρύδας)
•► 1 κ.γ φυσική βανίλια
•► μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
•► 320 γρ. αλεύρι Ζέας
•► 100 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη στο μπλέντερ)
•► 100 γρ. νερό ή γάλα καρύδας
•► 12 γρ. baking podwer (1 κ.γ)
•► προεραιτικά 1 γρ. ξύσμα από λεμόνια (2 μέτρια)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας, όχι να κάψει, απλά να λιώσει και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 σε αέρα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Θα έχουμε μια τριφτή ζύμη. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη βανίλια ή ξύσμα.
Πλάθουμε σε μπαλάκια (χρησιμοποίησα το scoop του παγωτού, ώστε να έχω ίδιο μέγεθος και να ψηθούν ομοιόμορφα), τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα και τα πατάμε ώστε να γίνουν επίπεδα.
Ψήνουμε στους 170 σε αέρα για 13-15 λεπτά.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
•► 150 γρ. λάδι καρύδας (χρησιμ. άοσμο εάν σας ενοχλεί η μυρωδιά)
•► 120 γρ. ζάχαρη (χρησιμοποίησα καρύδας)
•► 1 κ.γ φυσική βανίλια
•► μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
•► 320 γρ. αλεύρι Ζέας
•► 100 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη στο μπλέντερ)
•► 100 γρ. νερό ή γάλα καρύδας
•► 12 γρ. baking podwer (1 κ.γ)
•► προεραιτικά 1 γρ. ξύσμα από λεμόνια (2 μέτρια)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας, όχι να κάψει, απλά να λιώσει και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 σε αέρα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Θα έχουμε μια τριφτή ζύμη. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη βανίλια ή ξύσμα.
Πλάθουμε σε μπαλάκια (χρησιμοποίησα το scoop του παγωτού, ώστε να έχω ίδιο μέγεθος και να ψηθούν ομοιόμορφα), τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα και τα πατάμε ώστε να γίνουν επίπεδα.
Ψήνουμε στους 170 σε αέρα για 13-15 λεπτά.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου