Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Κριθαράκι με χταπόδι κοκκινιστό
(γιουβέτσι κατσαρόλας) !!!



Απίθανος τρόπος να μαγειρέψετε το χταποδάκι και πολύ γευστικός !!!

Υλικά:

•► 1 κιλό χταπόδι
•► 350 γρ. κριθαράκι
•► Ξύδι καλής ποιότητας
•► 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
•► 1 μικρή συσκευασία πελτέ
•► 4 κρεμμύδια
•► 4 σκελίδες σκόρδο
•► 2 φύλλα δάφνης
•► Ελαιόλαδο κατά βούληση (τουλάχιστον 5-6 κ.σ)
•► Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το χταπόδι. (Κανονικά δεν πρέπει) Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο το αφήνουμε να ξεπαγώσει τελείως. Στραγγίζουμε πολύ καλά και ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας για να φύγουν όλα τα υγρά

Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα σκέτο. Χωρίς νερό ή λιπαρή ουσία.

Το δουλεύουμε με ξύλινη κουτάλα και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του και να σοταριστεί καλά από όλες τις πλευρές. Δεν πειράζει αν κολλήσει λίγο στον πάτο. Αυτό το κάνουμε μέχρι να κοκκινίσει.

Έπειτα, σβήνουμε με το ξύδι. Τόσο ώστε να το καλύψει μέχρι τη μέση

Το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, με σκεπασμένο το καπάκι για 10- 15 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε μικρά καρέ. Επίσης, καθαρίζουμε το σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε

Όταν το χταπόδι έχει πιει τα υγρά του το βάζουμε σε ένα πιάτο. Στην ίδια κατσαρόλα τοποθετούμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια και μετά από 1-2 λεπτά το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης

Όσο σοτάρουμε τα κρεμμύδια, κόβουμε σε μπουκίτσες το χταπόδι

Όταν έχουμε σοτάρει τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, βάζουμε τον πελτέ, το αφήνουμε να κάψει λίγο (ανακατεύουμε καλά με την ξύλινη κουτάλα) και μετά σβήνουμε με την ντομάτα.

Τοποθετούμε το χταπόδι, βραστό νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει (περίπου 20 λεπτά - ανάλογα το μέγεθος). Η σαλτσούλα μας θέλουμε να είναι μπόλικη οπότε βάζουμε αρκετό νεράκι

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν έχουμε βάλει αλάτι. Αυτό θα γίνει στο τέλος αν χρειαστεί.

Τώρα βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή ταυτόχρονα όμως προσέχουμε να είναι al dente. Σουρώνουμε, ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τοποθετούμε πάλι στην κατσαρόλα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά

Δοκιμάζουμε το χταπόδι, αν είναι έτοιμο προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι (αν χρειάζεται) και βάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας στην κατσαρόλα που έχουμε το κριθαράκι

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σταθεί για 10-15 λεπτά χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα. Με αυτό τον τρόπο το κριθαράκι θα απορροφήσει τη νόστιμη σαλτσούλα χωρίς να λασπώσει. Έτσι μπορείτε να φάτε το νόστιμο αυτό φαγάκι και την επόμενη μέρα

Τρίβουμε μπόλικο φρέσκο πιπέρι, πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε !!!!!





Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

healthy-and-delicious-recipes

Δεν υπάρχουν σχόλια :