Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο
από αλεύρι Ζέας !!!



Θυμάμαι ότι πάντα είχαμε στο σπίτι μας σπανακόπιτα. Η μαμά μου συνήθιζε να φτιάχνει σχεδόν κάθε βδομάδα. Εγώ δυστυχώς δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία.

Είναι πολύ δύσκολη και απαιτητική η καθημερινότητα μου, οι εργαζόμενες μαμάδες νομίζω με καταλαβαίνετε! Όσο μπορώ όμως, προσπαθώ να φτιάχνω ώστε να έχει η οικογένεια ένα θρεπτικό και υγιεινό σνακ.

Αν σας φαίνεται δύσκολη η όλη διαδικασία, σας βεβαιώνω πως δεν είναι. Λίγη προσπάθεια θέλει και πραγματικά αξίζει ο κόπος.

Εγώ πραγματικά, δεν μπορώ να φάω έτοιμη, όχι επειδή δεν μου αρέσει αλλά επειδή πάντα το μετανιώνω αφού με πιάνει αφόρητη καούρα.

Λογικό βέβαια με τα φυτικά λάδια και όλα τα υπόλοιπα που χρησιμοποιούν...

Υλικά:

Για το φύλλο:


•► 700 γρ. αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας)
•► 13 γρ. αλάτι 2 κ.γ (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
•► 100 γρ. ελαιόλαδο
•► 310 γρ. νερό
•► 20 γρ. ξύδι

Για τη γέμιση:

•► 1.1 κιλό σπανάκι ώστε καθαρισμένο να μείνει περίπου 1 κιλό
•► 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
•► 1 πράσο ή 2 μικρά βιολογικά (μόνο το λευκό μέρος)
•► 4 ~ 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
•► 1,5 χούφτες ρύζι καρολίνα
•► 30 γρ. άνηθο (περίπου μισό ματσάκι χωρίς τα κοτσάνια)
•► 10 γρ. μαϊντανό
•► 50 ~ 70 γρ. Ελαιόλαδο
•► Αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
•► Καυκαλίθρες και μυρώνια - Αν βρείτε - να βάλετε οπωσδήποτε!!!

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ζυμαράκι μας, ζυμώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί

Καθαρίζουμε το σπανάκι. Κόβουμε τα κοτσάνια, πετάμε τυχόν φύλλα που έχουν χαλάσει και ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό τα φύλλα 1 -1. ρίχνουμε ξύδι και λίγο αλάτι και συνεχίζουμε να πλένουμε τα φύλλα. Θα χρειαστεί να τα πλύνουμε 3 με 4 φορές (ανάλογα με το χώμα που έχουν)

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο. Τα ψιλοκόβουμε. Τοποθετούμε το ελαιόλαδο σε μια πολύ βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι,το πράσο και το ρύζι. Αλατίζουμε και σοτάρουμε.

Μετά από 3-4 λεπτά, αφού έχουν μαραθεί, προσθέτουμε το σπανάκι. Προσοχή!!!Δεν το κόβουμε για να μην πικρίσει.

Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά καλά να μαραθούν και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Μετά από λίγο και αφού έχει πιει το ζουμάκι, κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε. Όσο κρυώνει και βγαίνουν και άλλα ζουμιά, θα τα πετάμε, δεν θέλουμε να τα βάλουμε στην πίτα μας.

Πλένουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και τα ψιλικόβουμε. Πριν τα βάλουμε στη κατσαρόλα κοιτάμε αν το σπανάκι έχει «κατεβάσει» και άλλα ζουμιά και τα πετάμε. Βάζουμε τα μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό). Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται

Προθερμαίνουμε το φούρνο στυς 180 σε αέρα και ξεκινάμε να ετοιμάσουμε το φύλλο. Αν επιλέξουμε να φτιάξουμε ένα μεγάλο ταψί, το χωρίζουμε σε 3 κομμάτια, το 1 λίγο λιγότερο και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο

Απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο στο ταψί και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο

Κοιτάμε πάλι αν το σπανάκι έχει «κατεβάσει» και άλλα ζουμιά και τα πετάμε, στη συνέχεια τοποθετούμε το σπανάκι πάνω στο φύλλο. Απλώνουμε να πάει παντού. Αν θέλετε να προσθέσετε φέτα μπορείτε να το κάνετε τώρα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 2 κομμάτια ζύμης τα οποία και ανοίγουμε σε φύλλο

Τοποθετούμε το πρώτο πάνω από το σπανάκι. Όπως βλέπετε, έκλεψα λίγο και δεν άνοιξα νέο φύλλο αλλά χρησιμοποίησα ότι μου είχε περισσέψει από το προηγούμενο

Το λαδώνουμε ελαφρώς και κάνουμε το ίδιο και στο επόμενο

Χαράζουμε και ψήνουμε σε αέρα, στο κάτω μέρος του φούρνου, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά (μετά τα 30-35 λεπτά έχουμε το νου μας, ίσως βέβαια να χρειαστεί και λίγο παραπάνω ψήσιμο, θα το δείτε)

Tips:

•► Αυτή τη φορά επέλεξα να φτιάξω ένα μικρότερο ταψί και να το βάλω στην κατάψυξη και 3 ατομικές σπανακόπιτες.

•► Το κόλπο που κάνω όταν θέλω να ψήσω την κατεψυγμένη σπανακόπιτα είναι το εξής: Ανάβω τον φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα, βάζω λίγο νεράκι με ελαιόλαδο πάνω στη σπανακόπιτα, την σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και τη βάζω στο φούρνο ΧΩΡΙΣ να έχει προθερμανθεί. Όταν ο φούρνος πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία, βγάζω το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω κανονικά το ψήσιμο μου.











Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια :