Αφράτα, μυρωδάτα και τόσο ελκυστικά ντόνατ Φ Ο Υ Ρ Ν Ο Υ!!!
Σε λιγότερο από 30 λεπτά, χωρίς μίξερ, μπορείτε να ετοιμάσετε αυτά τα υπέροχα ντόνατ κανέλας.
Μπορείτε να τα φάτε χωρίς τύψεις διότι δεν περιέχουν τρανς λιπαρά, ούτε είναι τηγανητά.
Δώστε τα στα παιδιά σας ως ένα υγιεινό σνακ και καταναλώστε τα και εσείς όλες τις ώρες της ημέρας.
Υλικά:
•► 150 γρ. αλεύρι (χρησιμοποίησα κίτρινο για ζυμωτό ψωμί)
•► 100 γρ. αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
•► 50 - 70 γρ. ζάχαρη καρύδας
•► 12 γρ. - 1 γεμάτη κ.σ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϊλάνης)
•► ½ κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο
•► 1 τσιμπιά τριμμένο μπαχάρι
•► 1 τσιμπιά τριμμένο μοσχοκάρυδο
•► 120 γρ. λάδι καρύδας λιωμένο
•► 130 γρ. χυμό από πορτοκάλι
•► 2 κ.γ baking powder
•► ξύσμα από ένα πορτοκάλι
•► 1 τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Αν έχουμε φόρμα για ντόνατ την χρησιμοποιούμε. Εναλλακτικά, είτε κάνουμε την παρακάτω κατασκευή, είτε χρησιμοποιούμε καραμελόχαρτα και φόρμα για μάφιν.
Παρακάτω θα δείτε και τους 3 τρόπους .. { φωτογρ. 3-11 } ..
Παίρνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο
Το διπλώνουμε στη μέση
Διπλώνουμε ξανά στη μέση
Διπλώνουμε ξανά στη μέση
Το ρολάρουμε ώστε να είναι στρογγυλό
Το διπλώνουμε στη μέση
Παίρνουμε ένα άλλο κομμάτι
Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα ώστε να είναι στρογγυλό
Ψήνουμε τα ντόνατ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 12-14 λεπτά. Τα μάφιν θέλουν 3-4 λεπτά περισσότερο
Tips:
•► Αν δε σας αρέσει το πορτοκάλι μην προσθέσετε το ξύσμα. Οι περισσότεροι που δοκίμασαν τα ντόνατ μου έκαναν αυτή την παρατήρηση.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
•► 150 γρ. αλεύρι (χρησιμοποίησα κίτρινο για ζυμωτό ψωμί)
•► 100 γρ. αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
•► 50 - 70 γρ. ζάχαρη καρύδας
•► 12 γρ. - 1 γεμάτη κ.σ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϊλάνης)
•► ½ κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο
•► 1 τσιμπιά τριμμένο μπαχάρι
•► 1 τσιμπιά τριμμένο μοσχοκάρυδο
•► 120 γρ. λάδι καρύδας λιωμένο
•► 130 γρ. χυμό από πορτοκάλι
•► 2 κ.γ baking powder
•► ξύσμα από ένα πορτοκάλι
•► 1 τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Αν έχουμε φόρμα για ντόνατ την χρησιμοποιούμε. Εναλλακτικά, είτε κάνουμε την παρακάτω κατασκευή, είτε χρησιμοποιούμε καραμελόχαρτα και φόρμα για μάφιν.
Παρακάτω θα δείτε και τους 3 τρόπους .. { φωτογρ. 3-11 } ..
Παίρνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο
Το διπλώνουμε στη μέση
Διπλώνουμε ξανά στη μέση
Διπλώνουμε ξανά στη μέση
Το ρολάρουμε ώστε να είναι στρογγυλό
Το διπλώνουμε στη μέση
Παίρνουμε ένα άλλο κομμάτι
Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα ώστε να είναι στρογγυλό
Ψήνουμε τα ντόνατ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 12-14 λεπτά. Τα μάφιν θέλουν 3-4 λεπτά περισσότερο
Tips:
•► Αν δε σας αρέσει το πορτοκάλι μην προσθέσετε το ξύσμα. Οι περισσότεροι που δοκίμασαν τα ντόνατ μου έκαναν αυτή την παρατήρηση.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου