Τα ντόνατ φούρνου με κανέλα και πορτοκάλι - που σας είχα δείξει εδώ - σας άρεσαν πολύ και χαίρομαι αφάνταστα γι΄ αυτό.
Με αφορμή αυτή τη συνταγή, έλαβα πολλά μηνύματα, όπου με ρωτούσατε από που είχα αγοράσει τη φόρμα και ότι σας άρεσε πολύ … την αγόρασα λοιπόν στο COOZINA – λεπτομέρειες δείτε εδώ.
Υλικά:   (για 6 ντόνατς και 6 cupcakes)
•► 140 γρ. αλεύρι ( χρησιμοποίησα Ζέας )
•► 50 γρ. αλεύρι βρώμης ( νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μπλέντερ )
•► 50 γρ. κακάο
•► 200 γρ. ζάχαρη καρύδας
•► 1 μπανάνα ( 100 γρ. χωρίς τη φλούδα )
•► 100 γρ. λάδι καρύδας λιωμένο
•► 250 ml γάλα καρύδας
•► 1 κ.σ ξύδι
•► 1 γεμάτη κ.σ κανέλα ( χρησιμοποίησα Κεϋλάνης )
•► 1 τσιμπιά αλάτι ( χρησιμοποίησα θαλασσινό )
•► 1 κ.σ ξύδι ( χρησιμοποίησα μηλόξυδο )
•► 2 κουβερτούρες των 125 γρ.
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα
Λιώνουμε τη μπανάνα με το πιρούνι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και μοιράζουμε σε φόρμα για ντόνατς
Ψήνουμε τα ντόνατς για 12-14 λεπτά και τα cupcakes για 18-20 λεπτά
Όταν κρυώσουν καλά τα ντόνατς, τα ξεφορμάρουμε. Λιώνουμε σε μπεν - μαρί τις κουβερτούρες και βουτάμε το πάνω μέρος των ντόνατς. Προσθέτουμε τρούφα, κας-κας ή ξηρούς καρπούς
Tips:
Αν δεν έχετε φόρμα για ντόνατ μπορείτε να δείτε εδώ τον τρόπο ώστε να φτιάξετε μόνοι σας.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
•► 140 γρ. αλεύρι ( χρησιμοποίησα Ζέας )
•► 50 γρ. αλεύρι βρώμης ( νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μπλέντερ )
•► 50 γρ. κακάο
•► 200 γρ. ζάχαρη καρύδας
•► 1 μπανάνα ( 100 γρ. χωρίς τη φλούδα )
•► 100 γρ. λάδι καρύδας λιωμένο
•► 250 ml γάλα καρύδας
•► 1 κ.σ ξύδι
•► 1 γεμάτη κ.σ κανέλα ( χρησιμοποίησα Κεϋλάνης )
•► 1 τσιμπιά αλάτι ( χρησιμοποίησα θαλασσινό )
•► 1 κ.σ ξύδι ( χρησιμοποίησα μηλόξυδο )
•► 2 κουβερτούρες των 125 γρ.
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα
Λιώνουμε τη μπανάνα με το πιρούνι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και μοιράζουμε σε φόρμα για ντόνατς
Ψήνουμε τα ντόνατς για 12-14 λεπτά και τα cupcakes για 18-20 λεπτά
Όταν κρυώσουν καλά τα ντόνατς, τα ξεφορμάρουμε. Λιώνουμε σε μπεν - μαρί τις κουβερτούρες και βουτάμε το πάνω μέρος των ντόνατς. Προσθέτουμε τρούφα, κας-κας ή ξηρούς καρπούς
Tips:
Αν δεν έχετε φόρμα για ντόνατ μπορείτε να δείτε εδώ τον τρόπο ώστε να φτιάξετε μόνοι σας.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου