Το Χούμους είναι ένας κρεμώδης πολτός που χρησιμοποιείται στην Μέση Ανατολή ως συνοδεία του ψωμιού ή αραβικής πίτας ή κριτσίνια ή λαχανικά , σε ρόλο ορεκτικού !!!!
Παραδοσιακά παρασκευάζεται από ταχίνι και ρεβίθια, λεμόνι και ελαιόλαδο με την προσθήκη διάφορων καρυκευμάτων. Εδώ σήμερα θα το φτιάξουμε με ΦΑΣΟΛΙΑ !!!!!
Υλικά:
•► 300 γρ. ξερά λευκά φασόλια
•► 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας ταχίνι
•► ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι, κύμινο
•► χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα φασόλια για 12 ώρες (τουλάχιστον)
Βράζουμε, ξαφρίζουμε και αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές
Βράζουμε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά
Ξεπλένουμε τα φασόλια, τα τοποθετούμε στο μπλέντερ με το ταχίνι και το ελαιόλαδο και πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα. Αν το μπλέντερ μας δεν είναι δυνατό, το κάνουμε σε 2 ή 3 δόσεις
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κύμινο και μπόλικο χυμό λεμονιού
Διατηρούμε στο ψυγείο σε γυάλινο μπολ !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
•► 300 γρ. ξερά λευκά φασόλια
•► 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας ταχίνι
•► ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι, κύμινο
•► χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα φασόλια για 12 ώρες (τουλάχιστον)
Βράζουμε, ξαφρίζουμε και αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές
Βράζουμε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά
Ξεπλένουμε τα φασόλια, τα τοποθετούμε στο μπλέντερ με το ταχίνι και το ελαιόλαδο και πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα. Αν το μπλέντερ μας δεν είναι δυνατό, το κάνουμε σε 2 ή 3 δόσεις
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κύμινο και μπόλικο χυμό λεμονιού
Διατηρούμε στο ψυγείο σε γυάλινο μπολ !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου