Υπέροχα, μαλακά, πεντανόστιμα μπισκότα λεμονιού. Αν σας αρέσει το λεμόνι θα τα λατρέψετε!!!
Μπορώ με σιγουριά να σας πω ότι έχουν γίνει τα αγαπημένα μου.
Θα χρησιμοποιήσουμε όπως πάντα αγνά προϊόντα που προσφέρουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό μας και θα αξιοποιήσουμε σε ακόμη μια συνταγή την κρέμα λεμονιού που σας είχα δείξει πριν από λίγες μέρες.
Φτιάξτε τα αυτά τα μπισκότα για εσάς και τα παιδιά σας, βοηθήστε τα να έχουν μια καλή ζωή απαλλαγμένη από παχυσαρκία και διαβήτη.
Υλικά:   { για 14 μεγαλούτσικα & χορταστικά μπισκότα }
•► 300 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα
•► 300 γρ. χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
•► 30 γρ. ελαιόλαδο
•► 220 γρ. κρέμα λεμονιού { δείτε ΕΔΩ ~ χωρίς ζάχαρη }
•► 1 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
•► 100 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη περασμένη στο μπλέντερ)
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα θρυμματίζουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ.
Τοποθετούμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια. Δεν είναι ανάγκη να γίνουν μια πάστα. Τους τοποθετούμε και αυτούς στο μπολ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας το ελαιόλαδο, την κρέμα λεμονιού, το αλεύρι βρώμης και το αλάτι.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Προσοχή. Δεν έχω κάνει λάθος, η ζύμη θα είναι μαλακή και θα κολλάει στα χέρια.
Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου.
Με νωπά και όχι βρεγμένα χέρια, πλάθουμε μπισκότα.
Για το μέγεθος που σας δείχνω χρειάστηκε να τα ψήσω 15 λεπτά.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
•► 300 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα
•► 300 γρ. χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
•► 30 γρ. ελαιόλαδο
•► 220 γρ. κρέμα λεμονιού { δείτε ΕΔΩ ~ χωρίς ζάχαρη }
•► 1 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
•► 100 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη περασμένη στο μπλέντερ)
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα θρυμματίζουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ.
Τοποθετούμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια. Δεν είναι ανάγκη να γίνουν μια πάστα. Τους τοποθετούμε και αυτούς στο μπολ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας το ελαιόλαδο, την κρέμα λεμονιού, το αλεύρι βρώμης και το αλάτι.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Προσοχή. Δεν έχω κάνει λάθος, η ζύμη θα είναι μαλακή και θα κολλάει στα χέρια.
Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου.
Με νωπά και όχι βρεγμένα χέρια, πλάθουμε μπισκότα.
Για το μέγεθος που σας δείχνω χρειάστηκε να τα ψήσω 15 λεπτά.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου