Είναι η εποχή του αρακά, φαντάζομαι θα τον έχετε δει στις λαϊκές αλλά και σε κάποια σούπερ μάρκετ. Εμείς, πάντα τέτοια εποχή, αγοράζουμε πολλά κιλά αρακά, τον καθαρίζουμε και τον διατηρούμε στην κατάψυξη. Με αυτόν τον τρόπο ξέρουμε τι τρώμε, ότι ήταν στην εποχή του και κυρίως είναι βιολογικός.
Αυτό το σνακ, που δεν ξέρω πως λέγεται, προσπάθησα να ψάξω στο google, χωρίς αποτέλεσμα, το έφτιαξα γιατί αναζητώ έντονες και αλμυρές γεύσεις. Με καλύπτει μια χαρά. Είναι απίστευτα νόστιμο, είναι λαχανικό, είναι σούπερ υγιεινό, φτιάξτε το και φάτε άφοβα δηλαδή !!!
Υλικά:
•► 500 γρ. αρακά (χρησιμ. φρέσκο) ή κατεψυγμένο ο οποίος έχει ξεπαγώσει
•► 12 γρ. αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό) η” 1 κ.γ δηλαδή
•► 2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
•► 3 κ.γ τσίλι (για πολύ καυτερό αποτέλεσμα)
•► 2 κ.γ αποξηραμένο κρεμμύδι σε σκόνη
•► 30 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τον αρακά σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο θα πρέπει αν έχει ξεπαγώσει τελείως και να τον στεγνώσουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 σε αέρα
Τοποθετούμε αλάτι, πάπρικα, τσίλι, κρεμμύδι και ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου. Τα απλώνουμε καλά ώστε να μην είναι κάποιο πάνω σε κάποιο άλλο
Ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 30-40 λεπτά και έπειτα άλλα 20 λεπτά ή όσο χρειαστεί ώστε να είναι τραγανά στους 150
Tips:
•► Μπορείτε να μην βάλετε καθόλου αλάτι ώστε να είναι ακόμη πιο υγιεινό. Το ένα κουταλάκι του γλυκού που σας προτείνω είναι πολύ λίγο - δεν το λες αλμυρό δηλαδή !!!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
•► 500 γρ. αρακά (χρησιμ. φρέσκο) ή κατεψυγμένο ο οποίος έχει ξεπαγώσει
•► 12 γρ. αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό) η” 1 κ.γ δηλαδή
•► 2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
•► 3 κ.γ τσίλι (για πολύ καυτερό αποτέλεσμα)
•► 2 κ.γ αποξηραμένο κρεμμύδι σε σκόνη
•► 30 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τον αρακά σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο θα πρέπει αν έχει ξεπαγώσει τελείως και να τον στεγνώσουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 σε αέρα
Τοποθετούμε αλάτι, πάπρικα, τσίλι, κρεμμύδι και ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου. Τα απλώνουμε καλά ώστε να μην είναι κάποιο πάνω σε κάποιο άλλο
Ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 30-40 λεπτά και έπειτα άλλα 20 λεπτά ή όσο χρειαστεί ώστε να είναι τραγανά στους 150
Tips:
•► Μπορείτε να μην βάλετε καθόλου αλάτι ώστε να είναι ακόμη πιο υγιεινό. Το ένα κουταλάκι του γλυκού που σας προτείνω είναι πολύ λίγο - δεν το λες αλμυρό δηλαδή !!!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου