Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Πίτα με σπανάκι και τσουκνίδα
με σπιτικό φύλλο από αλεύρι Ζέας !!!



Το πόσο νόστιμη είναι η σημερινή σπανακο_τσουκνιδόπιτα δεν περιγράφεται !!! Τα υλικά της όλα ένα και ένα.

Για το σπανάκι και το αλεύρι Ζέας δε θα σας πω πολλά και σας κουράσω. Πάνω-κάτω τα ξέρετε όλοι. Για την τσουκνίδα όμως? Που είναι ένα φυτό - φάρμακο?

Είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά αλλά και ευεργετικά βότανα για την υγεία του ανθρώπου! Περιέχει τις βιταμίνες Β, C, E, A, K, B2, καροτένιο, ιχνοστοιχεία και μέταλλα τα οποία είναι χρήσιμα για την υγεία των μυών, οστών και των νεύρων μας.

Επίσης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σεροτονίνη και ακετυλοχολίνη. Αυτές οι δύο ουσίες είναι φυσικά κατασταλτικά της όρεξης και βοηθάνε στην απώλεια βάρους!

Υλικά:

•► 1300 γρ. σπανάκι
•► 200 γρ. τσουκνίδα
•► 450 γρ. κρεμμύδι ξερό (2 μεγάλα)
•► 200 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια (4-5)
•► 100 γρ. ρύζι μπασμάτι ή καρολίνα
•► ελαιόλαδο
•► μάραθο ή άνηθο
•► 3 - 4 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)

Για το φύλλο

•► 700 γρ. αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας)
•► 2-3 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
•► 100 γρ. ελαιόλαδο
•► 310 γρ. νερό
•► 20 γρ. ξύδι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ζυμαράκι μας, ζυμώνουμε καλά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί

Καθαρίζουμε το σπανάκι. Κόβουμε τα κοτσάνια, πετάμε τυχόν φύλλα που έχουν χαλάσει και ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό τα φύλλα ενα ενα.

Ρίχνουμε ξύδι και λίγο αλάτι και συνεχίζουμε να πλένουμε τα φύλλα. Θα χρειαστεί να τα πλύνουμε 3 με 4 φορές (ανάλογα με το χώμα που έχουν). Το ίδιο κάνουμε και για την τσουκνίδα

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα ψιλοκόβουμε. Τοποθετούμε το ελαιόλαδο σε μια πολύ βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και το ρύζι. Αλατίζουμε και σοτάρουμε

Μετά από 3-4 λεπτά, αφού έχουν μαραθεί, προσθέτουμε το σπανάκι και την τσουκνίδα. Προσοχή!!! Δεν το κόβουμε για να μην πικρίσει. Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά καλά να μαραθούν και προσθέτουμε λίγο αλάτι.

Μετά από λίγο και αφού έχει πιει το ζουμάκι, κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε. Όσο κρυώνει και βγαίνουν και άλλα ζουμιά, θα τα πετάμε, δεν θέλουμε να τα βάλουμε στην πίτα μας

Πλένουμε τον άνηθο και ότι άλλα μυρωδικά έχουμε και τα ψιλοκόβουμε. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 σε αέρα και ξεκινάμε να ετοιμάσουμε το φύλλο. Αν επιλέξουμε να φτιάξουμε ένα μεγάλο ταψί, το χωρίζουμε σε 3 κομμάτια, το 1 λίγο πιο μικρό και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο

Απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο στο ταψί και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο

Στη συνέχεια τοποθετούμε το σπανάκι πάνω στο φύλλο. Απλώνουμε να πάει παντού. Αν θέλετε να προσθέσετε φέτα μπορείτε να το κάνετε τώρα. Να ξέρετε όμως ότι με αυτόν τον τρόπο δε θα πάρετε το σίδηρο που έχει το σπανάκι. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 2 κομμάτια ζύμης τα οποία και ανοίγουμε σε φύλλο

Τοποθετούμε το πρώτο πάνω από το σπανάκι
Το λαδώνουμε ελαφρώς και κάνουμε το ίδιο και στο επόμενο

Χαράζουμε όπως κόβουμε την πίτσα και ψήνουμε σε αέρα, στο κάτω μέρος του φούρνου, στους 180 βαθμούς για 40 - 50 λεπτά (μετά τα 30-35 λεπτά έχουμε το νου μας, ίσως βέβαια να χρειαστεί και λίγο παραπάνω ψήσιμο, θα το δείτε)

Tips:

•► Μπορείτε να σκεπάσετε καλά το ταψί με μεμβράνη και να την διατηρήσετε στην κατάψυξη ή να φτιάξετε 2 μικρότερες σπανακο_τσουκνιδόπιτες και να ψήσετε τη μία και να διατηρήσετε την άλλη στην κατάψυξη.

Το κόλπο που κάνω όταν θέλω να ψήσω την κατεψυγμένη σπανακόπιτα είναι το εξής: Ανάβω τον φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα, βάζω λίγο νεράκι με ελαιόλαδο πάνω στη σπανακόπιτα, την σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και τη βάζω στο φούρνο ΧΩΡΙΣ να έχει προθερμανθεί. Όταν ο φούρνος πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία, βγάζω το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω κανονικά το ψήσιμο μου.






Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

healthy-and-delicious-recipes

Δεν υπάρχουν σχόλια :