Λαχταριστό, αφράτο, σοκολατένιο κέικ που μπορείτε να απολαύσετε παίρνοντας μόνο 300 θερμίδες !!!
Υλικά:
•► 8 μεγάλα ασπράδια αυγών
•► 1 κ.γ κρέμα ταρτάρ
•► ¼ κ.γ αλάτι
•► 1 φλ. ζάχαρη
•► 1 + ¼ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
•► ¾ φλ. αλεύρι
•► ½ φλ. raspberry κονσέρβα χωρίς κουκούτσι
•► 170 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα
•► ¾ φλ. κρέμα γάλακτος
•► ½ χούφτα φρέσκα raspberry *
•► Σπρέι μαγειρικής
Εκτέλεση
Ζέστανε το φούρνο στους 200 και στο κάτω ράφι βάλε ένα ταψί που έχεις ψεκάσει με σπρέι μαγειρικής.
Σε ένα μπολ χτύπησε τα ασπράδια αυγών, 1 κουταλιά της σούπας νερό, την κρέμα ταρτάρ και το αλάτι μέχρι να γίνει σαν αφρός.
Συνέχισε προσθέτοντας τη ζάχαρη σταδιακά, μέχρι να γίνει αφράτο.
Πρόσθεσε τη βανίλια και χτύπησε 1 λεπτό.
Πρόσθεσε μια μικρή ποσότητα αλεύρι και επανάλαβε μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι.
Ρίξε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί και ψήσε για 25 έως 30 λεπτά.
Κόψε το κέικ γύρω γύρω με ένα μαχαίρι και άφησέ το στο ράφι για 2 ώρες.
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά, βράσε την κονσέρβα raspberry, ανακατεύοντας.
Σε ένα φούρνο μικροκυμάτων, λιώσε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος.
Γύρισε ανάποδα το κέικ πάνω σε ένα ξύλο κοπής και με ένα εργαλείο κοπής κόψε 12 στρογγυλά κομμάτια από το κέικ.
Ρίξε 1 κουταλάκι σούπας από την κονσέρβα στην κορυφή κάθε κέικ.
Άλειψε όλες τις πλευρές κάθε κέικ με 1/4 φλιτζάνι από το γλάσο.
Σέρβιρε με φρέσκα raspberry !!!
Σημείωση:
* Τα σμέουρα ή αλλιώς raspberries ή φραμπουάζ είναι οι μικρού μεγέθους καρποί του φυτού Rubus ideaus, της οικογένειας των ροδοειδών.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
yolife.gr
•► 8 μεγάλα ασπράδια αυγών
•► 1 κ.γ κρέμα ταρτάρ
•► ¼ κ.γ αλάτι
•► 1 φλ. ζάχαρη
•► 1 + ¼ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
•► ¾ φλ. αλεύρι
•► ½ φλ. raspberry κονσέρβα χωρίς κουκούτσι
•► 170 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα
•► ¾ φλ. κρέμα γάλακτος
•► ½ χούφτα φρέσκα raspberry *
•► Σπρέι μαγειρικής
Εκτέλεση
Ζέστανε το φούρνο στους 200 και στο κάτω ράφι βάλε ένα ταψί που έχεις ψεκάσει με σπρέι μαγειρικής.
Σε ένα μπολ χτύπησε τα ασπράδια αυγών, 1 κουταλιά της σούπας νερό, την κρέμα ταρτάρ και το αλάτι μέχρι να γίνει σαν αφρός.
Συνέχισε προσθέτοντας τη ζάχαρη σταδιακά, μέχρι να γίνει αφράτο.
Πρόσθεσε τη βανίλια και χτύπησε 1 λεπτό.
Πρόσθεσε μια μικρή ποσότητα αλεύρι και επανάλαβε μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι.
Ρίξε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί και ψήσε για 25 έως 30 λεπτά.
Κόψε το κέικ γύρω γύρω με ένα μαχαίρι και άφησέ το στο ράφι για 2 ώρες.
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά, βράσε την κονσέρβα raspberry, ανακατεύοντας.
Σε ένα φούρνο μικροκυμάτων, λιώσε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος.
Γύρισε ανάποδα το κέικ πάνω σε ένα ξύλο κοπής και με ένα εργαλείο κοπής κόψε 12 στρογγυλά κομμάτια από το κέικ.
Ρίξε 1 κουταλάκι σούπας από την κονσέρβα στην κορυφή κάθε κέικ.
Άλειψε όλες τις πλευρές κάθε κέικ με 1/4 φλιτζάνι από το γλάσο.
Σέρβιρε με φρέσκα raspberry !!!
Σημείωση:
* Τα σμέουρα ή αλλιώς raspberries ή φραμπουάζ είναι οι μικρού μεγέθους καρποί του φυτού Rubus ideaus, της οικογένειας των ροδοειδών.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
yolife.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου