Ναι, καλά διαβάσατε. Σπιτικά Soft Kings χωρίς βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, φοινικέλαια, διογκωτικά, συντηρητικά και όλες τις άλλες σαβούρες. Νομίζω ότι είναι τα πιο υπερτέλεια μπισκότα που έχω φτιάξει και δοκιμάσει.
Προσπαθώ να είμαι εγκρατής και να μην περιαυτολογώ αλλα δυσκολεύομαι τόοοοσο πολύ οπότε ζητώ την επιείκια σας. Αν τα δοκιμάσετε θα μου πείτε ότι είχα δίκιο. Τι αν? Πρέπει να τα δοκιμάσετε.
Δεν χρειάζεται μίξερ, τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και από την στιγμή που θα ξεκινήσετε μέχρι να τα βγάλετε από τον φούρνο δε θα έχουν περάσει 30 λεπτά. Ελπίζω να σας έπεισα.
Υλικά:   { για 15 μέτρια μπισκότα }
•► 300 γρ. φουντούκια ανάλατα & άψητα
•► 200 γρ. χουρμάδες
•► μια τσιμπιά αλάτι
•► 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας (κουβερτούρα)
•► 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
•► 50 γρ. κακάο
•► 80 γρ. μέλι
•► 50 γρ. αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες από το μπλέντερ)
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε σε ένα μπολ τα φουντούκια για 2-3 ώρες.
Μουλιάζουμε σε ένα μπολ τους χουρμάδες για 10 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 170
Χτυπάμε τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα.
Τοποθετούμε τα φουντούκια σε ένα μπολ.
Χτυπάμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια μάζα.
Προσθέτουμε τους λιωμένους χουρμάδες καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια.
Τοποθετούμε στη λαδόκολλα, πατάμε με τα χέρια μας.
Ψήνουμε σε αέρα στους 170 για 17 λεπτά.
Tips:
•► Αν το μπλέντερ σας δεν είναι πολύ δυνατό, χωρίστε τους χουρμάδες σε 2 ή 3 μέρη και πολτοποιήστε τους ξεχωριστά.
•► Μπορείτε να μην μουλιάσετε τους χουρμάδες αλλά να τους θρυμματίσετε και στη συνέχεια να προσθέσετε 2-3 κ. σούπας νεράκι.
•► Αν φτιάξετε μπισκότα μικρότερα από αυτά της φωτογραφίας, να τα ψήσετε λιγότερα λεπτά αλλιώς δε θα είναι τόσο μαλακά.
•► Μπορείτε να τα κάνετε τρουφάκια & να τα διατηρήσατε στο ψυγείο !!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
•► 300 γρ. φουντούκια ανάλατα & άψητα
(ζυγισμένα αφού έχουν μουλιάσει)
•► 200 γρ. χουρμάδες
•► μια τσιμπιά αλάτι
•► 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας (κουβερτούρα)
•► 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
•► 50 γρ. κακάο
•► 80 γρ. μέλι
•► 50 γρ. αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες από το μπλέντερ)
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε σε ένα μπολ τα φουντούκια για 2-3 ώρες.
Μουλιάζουμε σε ένα μπολ τους χουρμάδες για 10 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 170
Χτυπάμε τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα.
Τοποθετούμε τα φουντούκια σε ένα μπολ.
Χτυπάμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια μάζα.
Προσθέτουμε τους λιωμένους χουρμάδες καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια.
Τοποθετούμε στη λαδόκολλα, πατάμε με τα χέρια μας.
Ψήνουμε σε αέρα στους 170 για 17 λεπτά.
Tips:
{ ενημέρωση 20/2/2017 }
•► Αν το μπλέντερ σας δεν είναι πολύ δυνατό, χωρίστε τους χουρμάδες σε 2 ή 3 μέρη και πολτοποιήστε τους ξεχωριστά.
•► Μπορείτε να μην μουλιάσετε τους χουρμάδες αλλά να τους θρυμματίσετε και στη συνέχεια να προσθέσετε 2-3 κ. σούπας νεράκι.
•► Αν φτιάξετε μπισκότα μικρότερα από αυτά της φωτογραφίας, να τα ψήσετε λιγότερα λεπτά αλλιώς δε θα είναι τόσο μαλακά.
•► Μπορείτε να τα κάνετε τρουφάκια & να τα διατηρήσατε στο ψυγείο !!
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου