Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Γαμοπίλαφο Αγαπημένο κρητικό φαγητό !!!



Αγαπημένο κρητικό φαγητό, απαραίτητο σε κάθε γιορτή και κυρίως στους γάμους εξ ού και το όνομα. Το ρύζι συνήθως μαγειρεύεται σε ζουμί από κρέας (ζυγούρι -αρνί μεγαλύτερο του ενός έτους- και κοτόπουλο).

Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα προτείνουμε να το φτιάξετε με ζωμό κοτόπουλου.

Υλικά:   { Για 4-6 Μερίδες }

•► 1 & ½ ποτήρι ρύζι γλασέ
•► 4 ποτήρια ζωμό κοτόπουλου
•► 3 κουτ. σούπας στακοβούτυρο ή βούτυρο γάλακτος
•► 1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
•► 1 κουτ. σούπας λάδι (μόνο αν χρησιμοποιήσετε ζωμό από κύβο)
•► πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Βάζετε τον μετρημένο ζωμό σε κατσαρόλα να πάρει βράση και ρίχνετε μέσα το ρύζι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το ζωμό. Όταν το ρύζι είναι μισοψημένο, ρίχνετε στην κατσαρόλα και το χυμό λεμονιού.

Καίτε το βούτυρο και περιχύνετε με αυτό το ρύζι μόλις ψηθεί. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

Tips:

Στάκα και στακοβούτυρο:
Το αιγοπρόβειο γάλα όταν μείνει για μερικές ώρες κάνει τσίπα, μια κρούστα δηλαδή στην επιφάνειά του. Παραδοσιακά, μαζεύουν την τσίπα κάθε μέρα και τη βάζουν σε βάζο. Τη διατηρούν στο ψυγείο για να μην ξινίσει μέχρι να μαζέψουν αρκετή. Τότε τη βάζουν σε κατσαρόλα να βράσει με λίγο αλάτι, την ανακατεύουν με λίγο αλεύρι και τη σιγοβράζουν ανακατεύοντάς την συνεχώς μέχρι να βγει στην επιφάνεια το περίφημο στακοβούτυρο. Η “κρέμα” που μένει στην κατσαρόλα είναι η στάκα που χρησιμοποιείται σε διάφορα φαγητά. Στακοβούτυρο μπορείτε να βρείτε σε παντοπωλεία με κρητικά προϊόντα.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η συνταγή απο Σιμόνη Καφίρη ~ Food Styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :