Δεν υπάρχει τίποτα πιο λαχταριστό από muffins ρευστά στο εσωτερικό τους, να ξεχειλίζουν σοκολάτα !!!
Τα απολαμβάνετε κρύα ή χλιαρά και συνοδεύονται ιδανικά με παγωτό, σαντιγί ή κρέμα anglaise.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 100 γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
•► 150 γρ. ζάχαρη
•► 4 αβγά
•► 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 52% κακάο (ή περισσότερο), σε κομματάκια
•► 50 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και βάζετε τη σοκολάτα να λιώσει σε μπεν μαρί. Βουτυρώνετε 6 ατομικές φορμίτσες μίας χρήσης (ή μια φόρμα για muffins με 6 υποδοχές) και τις βάζετε για μερικά λεπτά στην κατάψυξη για να παγώσει το βούτυρο.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και ρίχνετε τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να φουσκώσει.
Ρίχνετε το αλεύρι ανακατεμένο με την πούδρα αμυγδάλων και τη λιωμένη σοκολάτα. Τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Βγάζετε τις ατομικές φορμίτσες (ή τη φόρμα για muffins) από την κατάψυξη και τις πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Ύστερα μοιράζετε το μίγμα γεμίζοντάς τες κατά τα 3/4.
Ψήνετε τα muffins στον φούρνο για 20-25 λεπτά. Δεν τα αφήνετε περισσότερο, για να παραμείνει ρευστή η σοκολάτα στο εσωτερικό τους.
Σημείωση 1 : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση 2 : Τι είναι η κρέμα anglaise ?? … Πρόκειται για μια πλούσια σάλτσα ζαχαροπλαστικής (κάσταρντ) που φτιάχνεται με γάλα, κρέμα γάλακτος, κρόκους αυγών, ζάχαρη και παραδοσιακά αρωματίζεται με βανίλια. Μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα αλλά και να αποτελέσει βάση για πολλές παρασκευές γλυκών όπως μους, παγωτά, κρέμες κ.λπ.
olivemagazine.gr
•► 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 100 γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
•► 150 γρ. ζάχαρη
•► 4 αβγά
•► 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 52% κακάο (ή περισσότερο), σε κομματάκια
•► 50 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και βάζετε τη σοκολάτα να λιώσει σε μπεν μαρί. Βουτυρώνετε 6 ατομικές φορμίτσες μίας χρήσης (ή μια φόρμα για muffins με 6 υποδοχές) και τις βάζετε για μερικά λεπτά στην κατάψυξη για να παγώσει το βούτυρο.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και ρίχνετε τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να φουσκώσει.
Ρίχνετε το αλεύρι ανακατεμένο με την πούδρα αμυγδάλων και τη λιωμένη σοκολάτα. Τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Βγάζετε τις ατομικές φορμίτσες (ή τη φόρμα για muffins) από την κατάψυξη και τις πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Ύστερα μοιράζετε το μίγμα γεμίζοντάς τες κατά τα 3/4.
Ψήνετε τα muffins στον φούρνο για 20-25 λεπτά. Δεν τα αφήνετε περισσότερο, για να παραμείνει ρευστή η σοκολάτα στο εσωτερικό τους.
Η συνταγή & το Food styling: Σιμόνη Καφίρη
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση 1 : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση 2 : Τι είναι η κρέμα anglaise ?? … Πρόκειται για μια πλούσια σάλτσα ζαχαροπλαστικής (κάσταρντ) που φτιάχνεται με γάλα, κρέμα γάλακτος, κρόκους αυγών, ζάχαρη και παραδοσιακά αρωματίζεται με βανίλια. Μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα αλλά και να αποτελέσει βάση για πολλές παρασκευές γλυκών όπως μους, παγωτά, κρέμες κ.λπ.
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου