Δεν υπάρχει καλύτερο συνοδευτικό για το κρασί σας από μία ζουμερή και πικάντικη τηγανιά με γαρίδες, τσίλι και φέτα. Θα τις σερβίρετε ιδανικά πάνω σε ψημένες φέτες ψωμιού.
Υλικά:
•► 12 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες από κεφάλι και κέλυφος
•► 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 2 πιπερίτσες τσίλι σε φετούλες
•► κρασί ροζέ Semeli Untitled Αγιωργίτικο-Syrah
•► ξύσμα από 1 λεμόνι
•► 100 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
•► μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα
•► ψημένες φέτες από χωριάτικο ψωμί
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε στο τηγάνι το λάδι και ρίχνετε το σκόρδο, το τσίλι και τις γαρίδες.
Όταν αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες τις γυρίζετε από την άλλη και σβήνετε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού και τη φέτα, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε μαϊντανό και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε τις γαρίδες πάνω σε ψημένες φέτες ψωμιού αλειμμένες με βούτυρο.
Δείτε την συνταγή στο video που ακολουθεί …
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 12 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες από κεφάλι και κέλυφος
•► 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 2 πιπερίτσες τσίλι σε φετούλες
•► κρασί ροζέ Semeli Untitled Αγιωργίτικο-Syrah
•► ξύσμα από 1 λεμόνι
•► 100 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
•► μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα
•► ψημένες φέτες από χωριάτικο ψωμί
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε στο τηγάνι το λάδι και ρίχνετε το σκόρδο, το τσίλι και τις γαρίδες.
Όταν αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες τις γυρίζετε από την άλλη και σβήνετε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού και τη φέτα, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε μαϊντανό και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε τις γαρίδες πάνω σε ψημένες φέτες ψωμιού αλειμμένες με βούτυρο.
Δείτε την συνταγή στο video που ακολουθεί …
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η συνταγή απο την Ιωάννα Σταμούλου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου