Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Μπαμπάδες με ρούμι και μέλι !!!



Από τα αγαπημένα κλασικά γλυκά, σταθερή αξία στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων που δεν θα αγοράσετε αυτή τη φορά αλλά θα φτιάξετε με τα χεράκια σας! Στην κουζίνα ολοταχώς λοιπόν!

Υλικά:   { Μερίδες: για 12 τεμ. }

•► 115 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας
•► 75 γρ. σταφίδα κορινθιακή
•► 60 ml μαύρο ρούμι
•► 2 κουτ. σούπας νερό
•► 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 φακελάκι μαγιά ξερή
•► 1 πρέζα αλάτι
•► 4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
•► 4 κουτ. σούπας γάλα
•► 1 κουτ. σούπας μέλι

Για το σιρόπι

•► 2 φλιτζάνια ζάχαρη
•► 2 φλιτζάνια νερό
•► ξύσμα (με το ειδικό εργαλείο) από 1 λεμόνι + 1 πορτοκάλι
•► 3 κουτ. σούπας μέλι
•► 4-6 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι

Για το σερβίρισμα

•► 200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
•► κόκκινα φρούτα της επιλογής σας

Εκτέλεση:

Βουτυρώνετε τις δώδεκα υποδοχές ενός ταψιού ειδικού για μάφιν (ή μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση).

Βάζετε τις σταφίδες σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το νερό και το ρούμι πάνω σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Κοσκινίζετε το αλεύρι μέσα σε ένα μπολ και το ανακατεύετε με τη μαγιά και το αλάτι. Χτυπάτε σε ξεχωριστό μπολ τα αβγά με το γάλα και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σταδιακά ενσωματώνετε το μίγμα των αβγών και το βούτυρο στο μίγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ανακατεύετε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρετε μια ζύμη απαλή και γυαλιστερή.

Στραγγίζετε τις σταφίδες και κρατάτε το ρούμι στην άκρη. Ενσωματώνετε τις σταφίδες στη ζύμη και τη μοιράζετε ομοιόμορφα στις δώδεκα βουτυρωμένες υποδοχές για μάφιν (ή την αδειάζετε σε βουτυρωμένη φόρμα). Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Πρέπει να φτάσει μέχρι το χείλος των υποδοχών.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C και ψήνετε τους μπαμπάδες για 30 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν. Ο μεγάλος μπαμπάς θέλει περισσότερο χρόνο.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει βράση.

Ρίχνετε τα ξύσματα και βράζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε τότε το ρούμι που κρατήσατε από τις σταφίδες, το μέλι και το επιπλέον ρούμι. Ανακατεύετε λίγο και τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

Ξεφουρνίζετε τους μπαμπάδες και αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Τους περιχύνετε κουταλιά κουταλιά με το μισό σιρόπι μέσα στις υποδοχές (ή στη φόρμα) και περιμένετε να το απορροφήσουν. Τότε τους ξεφορμάρετε και τους αναποδογυρίζετε.

Ρίχνετε κουταλιά κουταλιά το υπόλοιπο σιρόπι κρατώντας και λίγο στην άκρη. Προσεκτικά τους γυρίζετε από την καλή και αφήνετε να κρυώσουν πριν τους καλύψετε με μεμβράνη πλαστική και τους βάλετε στο ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τους σερβίρετε.

Σερβίρετε τους μπαμπάδες περιχύνοντας με λίγο επιπλέον σιρόπι και μια δυο κουταλιές της σούπας χτυπημένη σαντιγί και κόκκινα φρούτα της επιλογής σας.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η συνταγή απο Ιωάννα Σταμούλου ... Food Styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :