Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Ντολμαδάκια Κασιώτικα !!!



Το κυριότερο χαρακτηριστικό σε αυτά τα ντολμαδάκια είναι το μέγεθός τους.

Μικρά σε μέγεθος αφού το κάθε αμπελόφυλλο κόβεται στα 2 ή τα 3 και μετά γεμίζεται, ενώ στη γέμιση τους έχουν πάντα κιμά.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε κι άλλες κασιώτικες σπεσιαλιτέ, φτιάξτε επίσης αυτές τις νόστιμες μακαρούνες και τις παραδοσιακές τυρόπιτες.

Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }

•► ½ κιλό αμπελόφυλλα τρυφερά
•► ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
•► 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
•► 3 κουτ. σούπας ρύζι γλασέ
•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
•► ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
•► 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε τον κιμά με τα κρεμμύδια, το ρύζι, το μαϊντανό, την ντομάτα, τη ζάχαρη και δυο τρεις κουταλιές της σούπας από το λάδι. Αλατοπιπερώνετε, ζυμώνετε καλά το μίγμα και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

Στο μεταξύ, ζεματάτε τα φύλλα λίγα λίγα κάθε φορά για μερικά λεπτά. Τα στραγγίζετε και αφαιρείτε τα κοτσανάκια τους. Ανάλογα με το μέγεθός τους τα κόβετε στα δύο ή στα τρία.

Παίρνετε τα φύλλα με τη γυαλιστερή πλευρά τους προς τα κάτω, βάζετε στην άκρη τους λίγη από τη γέμιση και τα τυλίγετε όσο πιο μικρά μπορείτε.

Σκεπάζετε τον πάτο μιας πλατιάς κατσαρόλας (πλακερό) με ολόκληρα αμπελόφυλλα και αραδιάζετε από πάνω τα ντολμαδάκια, το ένα δίπλα στο άλλο, σε τρεις τέσσερις σειρές. Τα σκεπάζετε με ένα πιάτο και ρίχνετε ζεστό σπιτικό ζωμό κρέατος (ή ζεστό νερό) ώστε να μισοσκεπάζει το πιάτο.

Προσθέτετε και το υπόλοιπο λάδι και βράζετε τα ντολμαδάκια σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν (περίπου για 30-40 λεπτά). Όταν μισοψηθούν, ρίχνετε και το χυμό λεμονιού.

Τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά και τα τοποθετείτε στη φόρμα του κέικ. Σερβίρονται χλιαρά.

Tips

Για να ξεχωρίζουν ευκολότερα τα αμπελόφυλλα όταν τα ζεματάτε ρίχνετε λίγο λάδι μέσα στο νερό.

Μπορείτε να τα φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα και να τα ζεστάνετε μαζί με τη φόρμα σε μπεν μαρί. Εγώ συνήθως τοποθετώ τη φόρμα πάνω σε μια άλλη κατσαρόλα με νερό (η διάμετρός της είναι λίγο μικρότερη από τη διάμετρο της φόρμας). Τα σκεπάζω με καπάκι κατσαρόλας και τα ζεσταίνω αφήνοντας να βράσει το νερό της κατσαρόλας.



Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η συνταγή απο Σιμόνη Καφίρη ~ Food styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

Σημείωση … Στην αρχική δημοσίευση δεν υπήρχαν οι φωτογραφίες 2,3 οι οποίες είναι από το διαδίκτυο [ GOOGLE ] - και εγώ ο admin - δηλώνω ότι δεν είμαι κύριος πνευματικών δικαιωμάτων των φωτογραφιών !!!!

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :