Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Κέικ σοκολάτας
με γέμιση μους ταχινιού & καραμέλας !!!



Ένα λίγο πιο “μπελαλίδικο” κέικ όμως αξίζει το κάθε λεπτό που θα αφιερώσετε για να το φτιάξετε.

Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }

Για το κέικ

•► ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► ½ φλιτζάνι κακάο
•► ½ κουτ. γλυκού κανέλα
•► ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
•► λίγο αλάτι
•► 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
•► 150 γρ. βούτυρο λιωμένο κρύο
•► ¾ φλιτζανιού ξινόγαλο
•► 1 αβγό
•► 1/3 φλιτζανιού ταχίνι
•► ¾ φλιτζανιού γαλλικό καφέ ζεστό
•► 1 & ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
•► 2 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή

Για τη μους

•► 300 γρ. ταχίνι με πορτοκάλι
•► 2 κουτ. σούπας μέλι
•► 4 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
•► 200 ml κρέμα γάλακτος ρευστή
•► 600 ml κρέμα γάλακτος, πηχτή

Για την καραμέλα

•► 2 φλιτζάνια ζάχαρη
•► 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
•► 250 ml κρέμα γάλακτος
•► ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
•► 500 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση (ανάλογα το μέγεθος)
•► σοκολάτα σε φλοίδες για τη διακόσμηση

Εκτέλεση:

Για το κέικ:


Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το κακάο, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα, κατόπιν το βούτυρο, το ξινόγαλο και το αβγό.

Μόλις ενωθούν τα υλικά προσθέτετε το ταχίνι, τον καφέ, τη βανίλια και συνεχίζετε να χτυπάτε για 1-2 λεπτά, μέχρι να πάρετε ένα λείο μίγμα.

Μοιράζετε το μίγμα σε δύο τσέρκια διαμέτρου 22εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 35-40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν τα κέικ και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το βυθίσετε στο κέντρο τους. Ξεφορμάρετε και αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν καλά πάνω σε μια σχάρα.

Για τη μους:

Χτυπάτε το ταχίνι με το μέλι, το ρούμι και τη ρευστή κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα. Προσθέτετε την πηχτή κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε απαλά με μια κουτάλα. Κρατάτε τη μους στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.

Για την καραμέλα:

Βάζετε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι και την αφήνετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει, κουνώντας ανά διαστήματα πολύ απαλά το τηγάνι. Στη συνέχεια ρίχνετε το βούτυρο κουταλιά κουταλιά, μέχρι να το πάρει όλο και να ενωθεί με τη ζάχαρη.

Αφήνετε την καραμέλα για 3-4 λεπτά πάνω στη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά και κρατάτε την καραμέλα στην άκρη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Συναρμολόγηση:

Τοποθετείτε το ένα κέικ σε μια πιατέλα. Απλώνετε πάνω του τη μισή μους, από πάνω σκορπάτε τις μισές φράουλες και περιχύνετε με σάλτσα καραμέλας. Σκεπάζετε με το δεύτερο κέικ, απλώνετε την υπόλοιπη μους, σκορπάτε τις υπόλοιπες φράουλες, περιχύνετε με την καραμέλα, πασπαλίζετε με τη σοκολάτα και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η συνταγή από Ανδρέας Λαγός ... Food Styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :