Ένας μεζές με καλαμάρια είναι πάντα ευπρόσδεκτος στο τραπέζι με ένα ποτηράκι ούζο ή τσίπουρο…
Υλικά:   { Μερίδες: 4 }
•► 1 κιλό καλαμάρια μεσαίου μεγέθους
•► 3 μεσαία κρεμμύδια, κομμένα σαν σε σπιρτόξυλα
•► 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
•► 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σαν σε σπιρτόξυλα
•► 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
•► 1 ποτήρι κρασιού σάλτσα σόγιας
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ηλιέλαιο
•► 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα καλαμάρια από τα εντόσθια και το κόκαλο και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα χαράζετε πλαγίως.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ηλιέλαιο και σοτάρετε τα καλαμάρια ανακατεύοντας συνέχεια.
Προσθέτετε το φρέσκο τζίντζερ και σβήνετε με το λευκό κρασί. Αφήνετε να πάρει βράση, σκεπάζετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μαγειρεύετε για 10 λεπτά περίπου.
Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πιπεριά. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε τη σάλτσα σόγιας, προσθέτετε και μισό ποτηράκι νερό και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρετε τα καλαμαράκια ζεστά και συνοδεύετε αν θέλετε με ρύζι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
olivemagazine.gr
•► 1 κιλό καλαμάρια μεσαίου μεγέθους
•► 3 μεσαία κρεμμύδια, κομμένα σαν σε σπιρτόξυλα
•► 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
•► 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σαν σε σπιρτόξυλα
•► 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
•► 1 ποτήρι κρασιού σάλτσα σόγιας
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ηλιέλαιο
•► 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα καλαμάρια από τα εντόσθια και το κόκαλο και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα χαράζετε πλαγίως.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ηλιέλαιο και σοτάρετε τα καλαμάρια ανακατεύοντας συνέχεια.
Προσθέτετε το φρέσκο τζίντζερ και σβήνετε με το λευκό κρασί. Αφήνετε να πάρει βράση, σκεπάζετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μαγειρεύετε για 10 λεπτά περίπου.
Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πιπεριά. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε τη σάλτσα σόγιας, προσθέτετε και μισό ποτηράκι νερό και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρετε τα καλαμαράκια ζεστά και συνοδεύετε αν θέλετε με ρύζι !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης ~ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου