Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Κέικ λεμονιού με αμύγδαλα και γλάσο !!!



Το κέικ λεμονιού είναι κλασικό κι αγαπημένο γλύκισμα για το πρωινό, αλλά και για να συνοδέψετε τον καφέ ή το τσάι σας.

Σε αυτή την συνταγή το φτιάχνετε με γιαούρτι και του προσθέτετε αλεσμένα αμύγδαλα που του κάνουν ακόμη πιο νόστιμο, ενώ το σερβίρετε και με ένα αρωματικό γλάσο λεμονιού.

Υλικά:   { Μερίδες: για μια φόρμα διαμ. 20 εκ. }

•► 250 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
•► 250 γρ. ζάχαρη
•► ξύσμα από 3 λεμόνια + χυμό από τα 2
•► 4 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
•► 2-3 κουτ. σούπας γιαούρτι
•► 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 50 γρ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
•► ζάχαρη άχνη (όσο πάρει), για το γλάσο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20εκ. και στρώνετε τον πάτο της με λαδόκολλα.

Σε μεγάλο μπολ, χτυπάτε με μίξερ χειρός το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να πάρετε ένα κρεμώδες και ομοιογενές μίγμα.

Προσθέτετε μπόλικο από το ξύσμα λεμονιού (φυλάξτε λίγο για το γλάσο) και αναμιγνύετε. Κατόπιν ρίχνετε σε δόσεις τα αβγά, χτυπώντας ενδιάμεσα με το μίξερ χειρός για να ενσωματωθούν, και προσθέτετε το γιαούρτι.

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ πάνω από το μπολ και ανακατεύετε το μίγμα με μια μεταλλική κουτάλα ή σπάτουλα. Προσθέτετε τα αλεσμένα αμύγδαλα και ¾ από το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα και ψήνετε στον φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά (για να βεβαιωθείτε ότι το κέικ έχει ψηθεί καλά, βυθίστε ένα καλαμάκι για σουβλάκι στο εσωτερικό του: αν βγει στεγνό, τότε το κέικ σας είναι έτοιμο). Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα.

Στο μεταξύ, αναμιγνύετε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού με το ξύσμα και όση ζάχαρη άχνη χρειάζεται για να πάρετε ένα ρευστό γλάσο. Περιχύνετε με αυτό το κέικ, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η συνταγή από την Ιωάννα Σταμούλου

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :