Τα σουτζουκάκια αλλιώς… Όχι με μοσχαρίσιο κιμά όπως τα ξέρουμε, αλλά φτιαγμένα με φάβα !!!
Μια σούπερ συνταγή σας έχω σήμερα, πεντανόστιμη, ιδανική για μικρά παιδιά ενώ με διάφορες πικάντικες παραλλαγές μπορεί άνετα να πάρει τον ρόλο του μερακλίδικου μεζέ !!!!
Υλικά:   { Για 4-6 Μερίδες }
Για τα σουτζουκάκια
•► 500 γρ. φάβα βρασμένη και καλά στραγγισμένη
•► 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
•► 1 κουτ. σούπας κέτσαπ
•► ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, σε σκόνη
•► 80-100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
•► 1 κουτάκι ανθρακούχο νερό
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
•► αλεύρι για το πασπάλισμα
•► ½ φλιτζάνι σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
•► 400 γρ. ντοματάκια με το χυμό τους (κονσέρβα) πολτοποιημένα στο μούλτι, ή 4 μεγάλες ντομάτες ώριμες, τριμμένες στο τρίφτη
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 1 σκελίδα σκόρδο
•► 4-5 κόκκους μπαχάρι
•► 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Πολτοποιείτε τη φάβα με το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζετε σε ένα σκεύος. Προσθέτετε τη ρίγανη, την κέτσαπ, το κοσκινισμένο αλεύρι και αλατοπιπερώνετε. Θα πρέπει να καταλήξετε σε ένα μίγμα σφιχτό και μαλακό που να πλάθετε χωρίς να σπάει.
Βρέχετε τα χέρια σας στο ανθρακούχο νερό και πλάθετε το μίγμα σε σουτζουκάκια. Τα περνάτε από το αλεύρι για να τηγανιστούν πιο εύκολα.
Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το σπορέλαιο και τηγανίζετε τα φαβο_σουτζουκάκια. Τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και 1 ποτήρι νερό. Αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και μετά χαμηλώνετε τη φωτιά.
Στη συνέχεια ρίχνετε τα φαβο_σουτζουκάκια προσεκτικά και αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Για τα σουτζουκάκια
•► 500 γρ. φάβα βρασμένη και καλά στραγγισμένη
•► 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
•► 1 κουτ. σούπας κέτσαπ
•► ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, σε σκόνη
•► 80-100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
•► 1 κουτάκι ανθρακούχο νερό
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
•► αλεύρι για το πασπάλισμα
•► ½ φλιτζάνι σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
•► 400 γρ. ντοματάκια με το χυμό τους (κονσέρβα) πολτοποιημένα στο μούλτι, ή 4 μεγάλες ντομάτες ώριμες, τριμμένες στο τρίφτη
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 1 σκελίδα σκόρδο
•► 4-5 κόκκους μπαχάρι
•► 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Πολτοποιείτε τη φάβα με το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζετε σε ένα σκεύος. Προσθέτετε τη ρίγανη, την κέτσαπ, το κοσκινισμένο αλεύρι και αλατοπιπερώνετε. Θα πρέπει να καταλήξετε σε ένα μίγμα σφιχτό και μαλακό που να πλάθετε χωρίς να σπάει.
Βρέχετε τα χέρια σας στο ανθρακούχο νερό και πλάθετε το μίγμα σε σουτζουκάκια. Τα περνάτε από το αλεύρι για να τηγανιστούν πιο εύκολα.
Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το σπορέλαιο και τηγανίζετε τα φαβο_σουτζουκάκια. Τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και 1 ποτήρι νερό. Αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και μετά χαμηλώνετε τη φωτιά.
Στη συνέχεια ρίχνετε τα φαβο_σουτζουκάκια προσεκτικά και αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η συνταγή ,Φωτογραφία ,Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου