Απίστευτα λαχταριστά muffins με καραμέλες, που συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ σας, μιας και έχουν και αυτά άρωμα καφέ και θα σας ενθουσιάσουν με την γλυκιά έκπληξη που κρύβουν στο εσωτερικό τους.
Υλικά:   { Μερίδες: για 12 muffins }
•► 120 γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
•► 130 γρ. ζάχαρη
•► 2 αβγά
•► 200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα
•► 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•► ½ φλιτζάνι γάλα
•► 2 κουτ. σούπας καφέ στιγμιαίο
•► 12 καραμέλες γάλακτος
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα, διαλύετε μέσα τον καφέ και αφήνετε να κρυώσει. Ανακατεύετε την πούδρα των αμυγδάλων με το αλεύρι.
Χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και να φουσκώσει. Προσθέτετε το γάλα (κρύο) και το μίγμα αλευριού. Χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.
Μοιράζετε το μίγμα σε φόρμα για muffins με 12 υποδοχές (βουτυρωμένες) ή σε αλουμινένια ατομικά φορμάκια μίας χρήσης. Βυθίζετε στο καθένα από μία καραμέλα γάλακτος (χωρίς να φτάσετε στον πάτο) και ψήνετε τα muffins στον φούρνο για 20 λεπτά.
Τα βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά και τα αναποδογυρίζετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 120 γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
•► 130 γρ. ζάχαρη
•► 2 αβγά
•► 200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα
•► 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•► ½ φλιτζάνι γάλα
•► 2 κουτ. σούπας καφέ στιγμιαίο
•► 12 καραμέλες γάλακτος
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα, διαλύετε μέσα τον καφέ και αφήνετε να κρυώσει. Ανακατεύετε την πούδρα των αμυγδάλων με το αλεύρι.
Χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και να φουσκώσει. Προσθέτετε το γάλα (κρύο) και το μίγμα αλευριού. Χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.
Μοιράζετε το μίγμα σε φόρμα για muffins με 12 υποδοχές (βουτυρωμένες) ή σε αλουμινένια ατομικά φορμάκια μίας χρήσης. Βυθίζετε στο καθένα από μία καραμέλα γάλακτος (χωρίς να φτάσετε στον πάτο) και ψήνετε τα muffins στον φούρνο για 20 λεπτά.
Τα βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά και τα αναποδογυρίζετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Η συνταγή & το Food styling: Σιμόνη Καφίρη
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου