Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Αγκινάρες παπουτσάκια !!!!



Τα παπουτσάκια είναι από τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά φαγητά, γι αυτό και βρίσκουμε νόστιμους και διαφορετικούς τρόπους να τα απολαύσουμε.

Σε αυτή τη συνταγή οι μελιτζάνες αντικαθίστανται από τρυφερές καρδιές αγκινάρας.

Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }

•► 18 πάτοι αγκινάρας κατεψυγμένοι
•► 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Για τον κιμά

•► 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 1 φέτα μπέικον ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
•► 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
•► 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
•► ½ ξυλάκι κανέλα
•► 3 κόκκους μπαχάρι

Για την μπεσαμέλ

•► 6 κουτ. σούπας αλεύρι
•► 3 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
•► 3 κουτ. σούπας βούτυρο
•► 1 αβγό
•► αλάτι, πιπέρι
•► λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
•► λίγη φρυγανιά τριμμένη για το ψήσιμο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και βάζετε μέσα τον κιμά, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο. Σοτάρετε ανακατεύοντας συχνά με αβγοδάρτη να ξεσβολιάσει ο κιμάς και να αλλάξει χρώμα. Προς το τέλος προσθέτετε και το μπέικον, αν χρησιμοποιήσετε.

Ρίχνετε τον πελτέ διαλυμένο στο κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μπαχάρι, την κανέλα και λίγο νερό. Σιγομαγειρεύετε τον κιμά μέχρι να μείνει με το λάδι του και αφαιρείτε την κανέλα και το μπαχάρι.

Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ:

Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας με σύρμα για 1 λεπτό. Ρίχνετε και το γάλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε να ανακατεύετε συνεχώς για να μη σας πιάσει η μπεσαμέλ.

Όταν πήξει η κρέμα, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το αβγό, ανακατεύοντας δυνατά, μη σας ψηθεί. Προσθέτετε ½ φλιτζάνι από το τριμμένο τυρί, ανάλογο αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο.

Ρίχνετε στον κιμά 4 κουταλιές μπεσαμέλ και ανακατεύετε καλά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175οC.

Ζεματάτε τους πάτους της αγκινάρας σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει για 1 λεπτό και τους στραγγίζετε. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ, στρώνετε τους πάτους της αγκινάρας και τους γεμίζετε με το μίγμα του κιμά. Από πάνω τις σκεπάζετε με την μπεσαμέλ.

Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και λίγη τριμμένη φρυγανιά, συμπληρώνετε ελάχιστο νεράκι στο πυρέξ και ψήνετε στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να κάνει το φαγητό μια τραγανή κρούστα.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου - Food Styling: Elena Jeffrey

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :