Μικροί και λαχταριστοί μπαμπάδες με ρούμι, που κερδίζουν με την τέλεια γεύση τους και τον πιο απαιτητικό γλυκατζή !!!!!
Υλικά:   { Μερίδες: για 25 κομμάτια }
Για τη ζύμη Μπαμπά
•► 200 γρ. γάλα
•► 20 γρ. μαγιά νωπή
•► 450 γρ. αλεύρι σκληρό
•► 40 γρ. ζάχαρη
•► 10 γρ. αλάτι
•► 5 αβγά
•► 100 γρ. βούτυρο αγελάδος 82%
Για το σιρόπι με ρούμι
•► 1.450 γρ. νερό
•► 465 γρ. ζάχαρη
•► 200 γρ. ρούμι μαύρο
Για τη σαντιγί βανίλια
•► 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
•► 50 γρ. ζάχαρη
•► 1 καψουλάκι βανιλίνης
Για το σερβίρισμα
•► φρέσκα φρούτα
•► αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
Εκτέλεση:
Για το σιρόπι:
Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό σε μεσαία θερμοκρασία έως ότου πάρουν μια βράση. 2 λεπτά αφού αρχίσουν να βράζουν σβήνετε τη φωτιά και το σιρόπι είναι έτοιμο.
Όταν η θερμοκρασία του πέσει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτετε το ρούμι και αποθηκεύετε στην συντήρηση του ψυγείου μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
Για τους Μπαμπάδες:
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το βούτυρο, στον κάδο του μίξερ και με το φτερό ανακατεύετε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ζύμη λεία και γυαλιστερή.
Στη συνέχεια, ρίχνετε σιγά σιγά το βούτυρο που έχετε λιώσει από πριν και έχετε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σταματάτε το μίξερ, σκεπάζετε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος έως ότου διπλασιαστεί ο όγκος της.
Αφού διπλασιαστεί ο όγκος της, ανακατεύετε τη ζύμη με ξύλινη κουτάλα για να χάσει τον όγκο που έχει πάρει και τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ Νο 12.
Γεμίζετε τις φόρμες για μπαμπά στα 2/3. Βάζετε ξανά τις φόρμες με τη ζύμη σε ζεστό μέρος, μέχρι να διογκωθεί η ζύμη λίγο πάνω από τη φόρμα.
Ψήνετε τους μπαμπάδες στον φούρνο στους 170οC μέχρι να στεγνώσει καλά η ζύμη και να γίνει τραγανή.
Αφήνετε τους μπαμπάδες να κρυώσουν και στη συνέχεια τους βάζετε στο κρύο σιρόπι με το ρούμι και τους αφήνετε για περίπου 10 ώρες να σιροπιαστούν καλά.
Βάζετε στο μίξερ τα υλικά για την σαντιγί και χτυπάτε καλά να διογκωθεί. Σουρώνετε τους μπαμπάδες σε μια σχάρα για 40 λεπτά και γαρνίρετε το πάνω μέρος τους με τη σαντιγί, χρησιμοποιώντας κατσαρό κορνέ.
Τέλος, διακοσμείτε με φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας και αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο και σερβίρετε.
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση 2: Στην αρχική δημοσίευση δεν υπήρχαν οι φωτογραφίες 2,3,4 οι οποίες είναι από το διαδίκτυο [ GOOGLE ] - και εγώ ο admin - δηλώνω ότι δεν είμαι κύριος πνευματικών δικαιωμάτων των φωτογραφιών !!!!
olivemagazine.gr
Για τη ζύμη Μπαμπά
•► 200 γρ. γάλα
•► 20 γρ. μαγιά νωπή
•► 450 γρ. αλεύρι σκληρό
•► 40 γρ. ζάχαρη
•► 10 γρ. αλάτι
•► 5 αβγά
•► 100 γρ. βούτυρο αγελάδος 82%
Για το σιρόπι με ρούμι
•► 1.450 γρ. νερό
•► 465 γρ. ζάχαρη
•► 200 γρ. ρούμι μαύρο
Για τη σαντιγί βανίλια
•► 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
•► 50 γρ. ζάχαρη
•► 1 καψουλάκι βανιλίνης
Για το σερβίρισμα
•► φρέσκα φρούτα
•► αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
Εκτέλεση:
Για το σιρόπι:
Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό σε μεσαία θερμοκρασία έως ότου πάρουν μια βράση. 2 λεπτά αφού αρχίσουν να βράζουν σβήνετε τη φωτιά και το σιρόπι είναι έτοιμο.
Όταν η θερμοκρασία του πέσει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτετε το ρούμι και αποθηκεύετε στην συντήρηση του ψυγείου μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
Για τους Μπαμπάδες:
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το βούτυρο, στον κάδο του μίξερ και με το φτερό ανακατεύετε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ζύμη λεία και γυαλιστερή.
Στη συνέχεια, ρίχνετε σιγά σιγά το βούτυρο που έχετε λιώσει από πριν και έχετε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σταματάτε το μίξερ, σκεπάζετε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος έως ότου διπλασιαστεί ο όγκος της.
Αφού διπλασιαστεί ο όγκος της, ανακατεύετε τη ζύμη με ξύλινη κουτάλα για να χάσει τον όγκο που έχει πάρει και τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ Νο 12.
Γεμίζετε τις φόρμες για μπαμπά στα 2/3. Βάζετε ξανά τις φόρμες με τη ζύμη σε ζεστό μέρος, μέχρι να διογκωθεί η ζύμη λίγο πάνω από τη φόρμα.
Ψήνετε τους μπαμπάδες στον φούρνο στους 170οC μέχρι να στεγνώσει καλά η ζύμη και να γίνει τραγανή.
Αφήνετε τους μπαμπάδες να κρυώσουν και στη συνέχεια τους βάζετε στο κρύο σιρόπι με το ρούμι και τους αφήνετε για περίπου 10 ώρες να σιροπιαστούν καλά.
Βάζετε στο μίξερ τα υλικά για την σαντιγί και χτυπάτε καλά να διογκωθεί. Σουρώνετε τους μπαμπάδες σε μια σχάρα για 40 λεπτά και γαρνίρετε το πάνω μέρος τους με τη σαντιγί, χρησιμοποιώντας κατσαρό κορνέ.
Τέλος, διακοσμείτε με φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας και αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η συνταγή απο Δημήτρης Χρονόπουλος
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση 2: Στην αρχική δημοσίευση δεν υπήρχαν οι φωτογραφίες 2,3,4 οι οποίες είναι από το διαδίκτυο [ GOOGLE ] - και εγώ ο admin - δηλώνω ότι δεν είμαι κύριος πνευματικών δικαιωμάτων των φωτογραφιών !!!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου