Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Μπανάνα Σπλιτ .. ένα Φοβερό Επιδόρπιο !!!



Μπανάνα κομμένη στα δύο, με παγωτό σε 3 διαφορετικές γεύσεις, στεφανωμένο με βελούδινη κρέμα σαντιγί και περιχυμένο με αρωματικά σιρόπια φρούτων !!!

Ένα χορταστικό επιδόρπιο για μικρούς και μεγάλους, που επιδέχεται επεμβάσεις, ανάλογα με το γούστο και την όρεξή σας. Εμείς σας δίνουμε την αυθεντική συνταγή.

Υλικά:   { Μερίδες: για 1 άτομο }

•► 1 μπανάνα
•► 1 μπάλα παγωτό σοκολάτα
•► 1 μπάλα παγωτό βανίλια
•► 1 μπάλα παγωτό φράουλα
•► σιρόπι φράουλας
•► σιρόπι σοκολάτας
•► σιρόπι ανανά
•► κρέμα σαντιγί
•► κερασάκια μαρασκίνο
•► αμύγδαλα καβουρδισμένα ή φιστίκια ανάλατα, όλα κοπανισμένα

Για το σιρόπι σοκολάτας

•► 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
•► ¾ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
•► 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
•► 1 κουτ. σούπας μέλι

Για το σιρόπι φράουλας

•► ½ κιλό φράουλες καθαρισμένες
•► ½ κιλό ζάχαρη
•► λίγο χυμό λεμονιού

Για το σιρόπι ανανά

•► ½ κιλό ανανά καθαρισμένο
•► ½ κιλό ζάχαρη
•► λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Κόβετε τη μπανάνα στη μέση και τη βάζετε σε ένα πιάτο. Πάνω από την μπανάνα τοποθετείτε στη σειρά τις 3 μπάλες παγωτού, σοκολάτα, φράουλα και βανίλια.

Πάνω από το παγωτό σοκολάτα ρίχνετε ζεστό σιρόπι σοκολάτας, πάνω από το παγωτό φράουλα το σιρόπι φράουλας και πάνω από το παγωτό βανίλια το σιρόπι ανανά.

Γαρνίρετε με το κορνέ 3 ροζέτες σαντιγί, στολίζετε με κερασάκια μαρασκίνο και πασπαλίζετε με κοπανισμένα αμύγδαλα ή φιστίκια.

Υπάρχουν κι έτοιμα σιρόπια, αν όμως θέλετε να φτιάξετε τα δικά σας, ιδού η διαδικασία:

Για το σιρόπι σοκολάτας: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε.

Για το σιρόπι φράουλας: Πολτοποιείτε τα φρούτα, τα ανακατεύετε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τα αφήνετε 24 ώρες να μαριναριστούν. Μετά, τα βράζετε μαζί με λίγο χυμό λεμονιού για 5-6 λεπτά.

Από τη στιγμή που θα πάρουν βράση, τα αφήνετε να κρυώσουν, τα πολτοποιείτε, τα περνάτε από λεπτή σίτα με τουλπάνι και τα μεταφέρετε σε αποστειρωμένα μπουκάλια.

Για το σιρόπι ανανά: Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι φράουλας.

Η συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food Styling: Tina Webb

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :