Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Σουτζουκάκια Φάβας & Λαχανικών !!!!



Μια σούπερ συνταγή ας έχω σήμερα, πεντανόστιμη, ιδανική για μικρά παιδιά ενώ με διάφορες πικάντικες παραλλαγές μπορεί άνετα να πάρει τον ρόλο του μερακλίδικου μεζέ.

Τα σουτζουκάκια γίνονται με φάβα ή ρεβίθια βρασμένα και λιωμένα αλλά σκεφτόμενοι πιο ανοιχτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε βρασμένο και λιωμένο όσπριο.

Η γλυκοπατάτα είναι το χαρακτηριστικό συστατικό της συνταγής γιατί δίνει την υπέροχη γλύκα της και το χρώμα της (αν διαλέξετε την πορτοκαλί).

Το κινόα τώρα, μπορεί να παραλειφθεί εντελώς ή να αντικατασταθεί με άλλα δημητριακά πχ πλιγούρι καλά μουλιασμένο. Στο τέλος της συνταγής, σας γράφω αναλυτικά πως το μαγειρεύω συνήθως.

Σουτζουκάκια χωρίς κρέας, με φάβα και λαχανικά, πάμε να τα φτιάξουμε !!!!!

Υλικά:   { Για 35-40 τεμάχια }

•► 1 κούπα φάβα
•► 6 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 1 κρεμμύδι λιωμένο ή ψιλοκομμένο
•► 1 κουταλάκι κοφτό κύμινο
•► ½ κουταλάκι πάπρικα καυτερή ή γλυκιά
•► 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό θυμάρι
•► Ξύσμα απο 1 λεμόνι
•► 1 γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κομματάκια
•► 1 κούπα κινόα ή πλιγούρι ή ρύζι έτοιμο μαγειρεμένο
•► 1 κούπα φρυγανιά ολικής άλεσης
•► 2 αυγά
•► ½ κουταλάκι κοφτό αποξηραμένο σκόρδο.
•► Αλάτι - Πιπέρι

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο. Μόλις το λάδι ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι, το κύμινο και την πάπρικα.

Φέρνουμε τα υλικά μας δυο βόλτες να μοσχομυρίσουν τα μπαχαρικά και προσθέτουμε την πλυμένη φάβα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 3 κούπες βραστό νερό. Φέρνουμε σε βράση και χαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλό.

Σιγοβράζουμε την φάβα με κλειστό καπάκι για 20 λεπτά, ανακατεύοντας σταδιακά. Μετά τα 20 λεπτά, προσθέτουμε την γλυκοπατάτα σε κομμάτια, το ξύσμα και το θυμάρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν πολύ και η πατάτα και η φάβα.

Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε σε λεπτό σουρωτήρι και επιστρέφουμε σε κατσαρόλα. Με έναν δάρτη ανακατεύουμε καλά για να φτιάξουμε ενα πουρέ. Προσθέτουμε το αποξηραμένο σκόρδο κ ανακατεύουμε.

Τον αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει και στην συνέχεια προσθέτουμε το βρασμένο κίνοα ή πλιγούρι ή ρύζι, την φρυγανιά, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε για αλάτι, προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς Κελσίου, πολύ δυνατό φούρνο.

Στρώνουμε ενα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και με την βοήθεια δυο κουταλιών της σούπας σχηματίζουμε σουτζουκάκια και τα ακουμπάμε πάνω στο ταψί.

Ραντίζουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και ψήνουμε για 12 λεπτά, βγάζουμε το ταψί, τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 8 λεπτά.

Τα σερβίρουμε σε πίτες με φρέσκα λαχανικά, τζατζίκι και αν θέλουμε καυτερή πιπεριά ή πεπεροντσίνο !!! … ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ τι σας ΛΕΩ … Δεν θα μείνει ίχνος !!!!

Λίγα Λόγια για το κίνοα:

Θέλει πολύ καλό πλύσιμο και μπαίνει στην κατσαρόλα σε αναλογία μια κούπα κινόα, 2 κούπες νερό.
Προσθέτουμε αλάτι και φέρνουμε γρήγορα σε βράση. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά με κλειστό καπάκι.

Σβήνουμε την φωτιά, αποσύρουμε το σκεύος και κρατάμε με κλειστό το καπάκι για 15 λεπτά να φουσκώσει.
Αφρατεύουμε με πιρούνι !!!!



Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

eri-captaincook

Δεν υπάρχουν σχόλια :