Οι τάρτες και οι πίτες με μπριάμ μας αρέσουν πολύ, μιας και δίνουν μια γευστική εναλλακτική του κλασικού καλοκαιρινού πιάτου.
Σε αυτή τη συνταγή, προσθέτετε στη γέμιση και μακαρόνια που κάνουν την πίτα ακόμη πιο πλούσια και χορταστική.
Υλικά:   { Για 8-10 Μερίδες }
•► 500 γρ. μακαρονάκι κοφτό
•► 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
Για το μπριάμ
•► 2 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
•► 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
•► 2 μελιτζάνες φλάσκες
•► 2 πιπεριές Φλωρίνης
•► 2 πιπεριές πράσινες
•► 4 κολοκυθάκια
•► 1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
•► 1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας ή σάλτσα ντομάτας
•► ½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
•► 200 γρ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
•► 200 γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
•► 2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβετε σε κύβους (σαν μεγάλα ζάρια) τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και σε καρεδάκια τις πιπεριές.
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτετε τα λαχανικά και τα σοτάρετε όλα μαζί για μερικά λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το χυμό ντομάτας. Βράζετε τα λαχανικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Ανακατεύετε στο μίγμα τις ελιές και αφήνετε το μπριάμ να κρυώσει. Προσθέτετε τότε την κρέμα γάλακτος αν χρησιμοποιήσετε και το τριμμένο τυρί.
Βράζετε στο μεταξύ τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας τους. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε στη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Στρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο 26εκ. με το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνετε μέσα το κρύο μίγμα και το σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας.
Αλείφετε την επιφάνειά της με γάλα και ψήνετε στον φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Όταν μισοκρυώσει, αφαιρείτε το στεφάνι της φόρμας και μεταφέρετε το φαγητό σε πιατέλα. Το σερβίρετε χλιαρό ή κρύο με μια πράσινη δροσερή σαλάτα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 500 γρ. μακαρονάκι κοφτό
•► 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
Για το μπριάμ
•► 2 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
•► 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
•► 2 μελιτζάνες φλάσκες
•► 2 πιπεριές Φλωρίνης
•► 2 πιπεριές πράσινες
•► 4 κολοκυθάκια
•► 1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
•► 1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας ή σάλτσα ντομάτας
•► ½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
•► 200 γρ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
•► 200 γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
•► 2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβετε σε κύβους (σαν μεγάλα ζάρια) τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και σε καρεδάκια τις πιπεριές.
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτετε τα λαχανικά και τα σοτάρετε όλα μαζί για μερικά λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το χυμό ντομάτας. Βράζετε τα λαχανικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Ανακατεύετε στο μίγμα τις ελιές και αφήνετε το μπριάμ να κρυώσει. Προσθέτετε τότε την κρέμα γάλακτος αν χρησιμοποιήσετε και το τριμμένο τυρί.
Βράζετε στο μεταξύ τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας τους. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε στη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Στρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο 26εκ. με το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνετε μέσα το κρύο μίγμα και το σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας.
Αλείφετε την επιφάνειά της με γάλα και ψήνετε στον φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Όταν μισοκρυώσει, αφαιρείτε το στεφάνι της φόρμας και μεταφέρετε το φαγητό σε πιατέλα. Το σερβίρετε χλιαρό ή κρύο με μια πράσινη δροσερή σαλάτα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food styling: Εlena Jeffrey
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου