Ένα παιχνιδιάρικο φαγητό για τις παρέες του καλοκαιριού.
Στα συν ότι σερβίροντας το τας κεμπάπ με την πλούσια σάλτσα ντομάτας μέσα στο ψωμάκι, η αγαπημένη μας “βούτα” γίνεται από μόνη της.
Υλικά:   { Για 8 Μερίδες }
•► 8 στρογγυλά ψωμάκ. ατομ. (κατά προτίμ. από χωριάτ. σταρέν. αλεύρι)
•► 1 & ½ κιλό μοσχαρίσια σπάλα, κομμένη σε κύβους 3εκ.
•► 150 γρ. κεφαλογραβιέρα, σε κυβάκια
•► 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
•► 1 & ½ φλιτζάνι ντομάτες φρέσκες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
•► ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
•► 1 ξυλάκι κανέλας
•► ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και έπειτα προσθέτετε το κρέας. Αφήνετε να πάρει λίγο χρώμα και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε την ντομάτα, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζετε το κρέας για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με τη σάλτσα του, η οποία δεν πρέπει να είναι αραιή αλλά δεμένη καλά. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και προσθέτετε τους κύβους του τυριού.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Κόβετε ένα «καπάκι» από τα ψωμάκια περίπου 1,5εκ. πάχους. Αφαιρείτε την ψίχα από το κάτω μέρος του ψωμιού μέχρι να μείνει με πάχος 1,5εκ. περίπου στα πλάγια και στον πάτο.
Μοιράζετε το κοκκινιστό κρέας με το τυρί στα ψωμάκια και τα σκεπάζετε με τα καπάκια. Τυλίγετε το κάθε ψωμάκι σε λαδόκολλα και τα τοποθετείτε σε ταψί με το δίπλωμα της λαδόκολλας από κάτω.
Ψήνετε τα ψωμάκια στον φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να κάνει λίγη κρούστα το ψωμί. Σερβίρετε τα ψωμάκια στα πιάτα μαζί με τη λαδόκολλα. Συνοδεύετε το φαγητό με τηγανητές πατάτες και χωριάτικη σαλάτα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 8 στρογγυλά ψωμάκ. ατομ. (κατά προτίμ. από χωριάτ. σταρέν. αλεύρι)
•► 1 & ½ κιλό μοσχαρίσια σπάλα, κομμένη σε κύβους 3εκ.
•► 150 γρ. κεφαλογραβιέρα, σε κυβάκια
•► 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
•► 1 & ½ φλιτζάνι ντομάτες φρέσκες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
•► ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
•► 1 ξυλάκι κανέλας
•► ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και έπειτα προσθέτετε το κρέας. Αφήνετε να πάρει λίγο χρώμα και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε την ντομάτα, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζετε το κρέας για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με τη σάλτσα του, η οποία δεν πρέπει να είναι αραιή αλλά δεμένη καλά. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και προσθέτετε τους κύβους του τυριού.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Κόβετε ένα «καπάκι» από τα ψωμάκια περίπου 1,5εκ. πάχους. Αφαιρείτε την ψίχα από το κάτω μέρος του ψωμιού μέχρι να μείνει με πάχος 1,5εκ. περίπου στα πλάγια και στον πάτο.
Μοιράζετε το κοκκινιστό κρέας με το τυρί στα ψωμάκια και τα σκεπάζετε με τα καπάκια. Τυλίγετε το κάθε ψωμάκι σε λαδόκολλα και τα τοποθετείτε σε ταψί με το δίπλωμα της λαδόκολλας από κάτω.
Ψήνετε τα ψωμάκια στον φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να κάνει λίγη κρούστα το ψωμί. Σερβίρετε τα ψωμάκια στα πιάτα μαζί με τη λαδόκολλα. Συνοδεύετε το φαγητό με τηγανητές πατάτες και χωριάτικη σαλάτα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Γεωργία Κοφινά ~ Food styling: Elena Jeffrey
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου