Ένα απίστευτα λαχταριστό παγωτό, με μαστιχωτή αφράτη υφή σαν καϊμάκι και ξεχωριστή γεύση τριαντάφυλλο.
Υλικά: { Για 8-10 Μερίδες }
•► 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
•► 500 ml γάλα πλήρες
•► ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
•► 2 κουτ. γλυκού σαλέπι
•► 1 σφηνάκι ροδόνερο
•► 10 λουκούμια τριαντάφυλλο, σε κυβάκια των 3χιλ.
Για το σερβίρισμα
•► σιρόπι φράουλα ή γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο (προαιρετικά)
•► μπισκοτάκια παγωτού, πουράκια κ.λπ.
Εκτέλεση:
Διαλύετε το σαλέπι σε μισό φλιτζάνι κρύο γάλα και ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι. Το βάζετε πάνω σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το γάλα με το σαλέπι, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε την κρέμα να βράσει για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα και φουσκώσει.
Λίγο πριν κατεβάσετε το μίγμα από τη φωτιά προσθέτετε το ροδόνερο. Μόλις το κατεβάσετε το αδειάζετε σε μπολ και περιμένετε να κρυώσει εντελώς πριν το αφήσετε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Αν έχετε παγωτομηχανή, μεταφέρετε το μίγμα εκεί και το παγώνετε. Αν δεν έχετε, το ρίχνετε σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε σκεπασμένο στην κατάψυξη. Μετά από 2 ώρες το βγάζετε και το ανακατεύετε με πιρούνι για να μην πιάσει πάγο.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία δύο φορές ακόμα, ώστε το παγωτό σας να γίνει αφράτο. Στο τελευταίο ανακάτεμα ενσωματώνετε τα ψιλοκομμένα λουκούμια.
Όταν θέλετε να σερβίρετε βγάζετε το παγωτό εκτός κατάψυξης να μαλακώσει λίγο και σερβίρετε μια δυο μπάλες παγωτού ανά μερίδα.
Γαρνίρετε με σιρόπι, βύσσινα, καβουρδισμένα αμύγδαλα και μπισκοτάκια παγωτού ή άλλο υλικό της αρεσκείας σας και σερβίρετε αμέσως !!!!!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
•► 500 ml γάλα πλήρες
•► ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
•► 2 κουτ. γλυκού σαλέπι
•► 1 σφηνάκι ροδόνερο
•► 10 λουκούμια τριαντάφυλλο, σε κυβάκια των 3χιλ.
Για το σερβίρισμα
•► σιρόπι φράουλα ή γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο (προαιρετικά)
•► μπισκοτάκια παγωτού, πουράκια κ.λπ.
Εκτέλεση:
Διαλύετε το σαλέπι σε μισό φλιτζάνι κρύο γάλα και ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι. Το βάζετε πάνω σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το γάλα με το σαλέπι, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε την κρέμα να βράσει για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα και φουσκώσει.
Λίγο πριν κατεβάσετε το μίγμα από τη φωτιά προσθέτετε το ροδόνερο. Μόλις το κατεβάσετε το αδειάζετε σε μπολ και περιμένετε να κρυώσει εντελώς πριν το αφήσετε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Αν έχετε παγωτομηχανή, μεταφέρετε το μίγμα εκεί και το παγώνετε. Αν δεν έχετε, το ρίχνετε σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε σκεπασμένο στην κατάψυξη. Μετά από 2 ώρες το βγάζετε και το ανακατεύετε με πιρούνι για να μην πιάσει πάγο.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία δύο φορές ακόμα, ώστε το παγωτό σας να γίνει αφράτο. Στο τελευταίο ανακάτεμα ενσωματώνετε τα ψιλοκομμένα λουκούμια.
Όταν θέλετε να σερβίρετε βγάζετε το παγωτό εκτός κατάψυξης να μαλακώσει λίγο και σερβίρετε μια δυο μπάλες παγωτού ανά μερίδα.
Γαρνίρετε με σιρόπι, βύσσινα, καβουρδισμένα αμύγδαλα και μπισκοτάκια παγωτού ή άλλο υλικό της αρεσκείας σας και σερβίρετε αμέσως !!!!!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή απο Ιωάννα Σταμούλου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου