Ριζότο με πιπεριές το αποτέλεσμα είναι ένα κρεμώδες ριζότο και νόστιμο. Δοκιμάστε το !!!
Υλικά:
•► 300 γραμ. ρύζι
•► 2 πιπεριές
•► 1 κρεμμύδι
•► 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
•► 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
•► 25 γραμ. παρμεζάνα
•► Ελαιόλαδο, αλάτι, βασιλικό
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι το προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Προσθέστε τις πιπεριές με τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε για ένα λεπτό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε γρήγορα.
Καλύψτε με το ζωμό και μαγειρέψτε προσθέτοντας σταδιακά λίγο ζεστό ζωμό.
Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύετε το ριζότο με το βούτυρο και τη παρμεζάνα.
Σερβίρετε γαρνιρισμένα τα πιάτα με φρέσκο βασιλικό !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
melitzolithos.gr
•► 300 γραμ. ρύζι
•► 2 πιπεριές
•► 1 κρεμμύδι
•► 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
•► 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
•► 25 γραμ. παρμεζάνα
•► Ελαιόλαδο, αλάτι, βασιλικό
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι το προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Προσθέστε τις πιπεριές με τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε για ένα λεπτό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε γρήγορα.
Καλύψτε με το ζωμό και μαγειρέψτε προσθέτοντας σταδιακά λίγο ζεστό ζωμό.
Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύετε το ριζότο με το βούτυρο και τη παρμεζάνα.
Σερβίρετε γαρνιρισμένα τα πιάτα με φρέσκο βασιλικό !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
melitzolithos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου