Το βραστό κέικ είναι ένα από τα πιο μαμαδίστικα κέικ που ξέρω και πάνω σε αυτό δούλεψα.
Του πρόσθεσα φρέσκες φράουλες και αφράτη κρέμα μασκαρπόνε για να το κάνω τούρτα. Ελπίζω να σας αρέσει…!!!!!
Υλικά:   { Για 1-12 Μερίδες }
Για το κέικ
•► 235 γρ. βούτυρο
•► 285 γρ. αλεύρι φαρίνα
•► 50 γρ. κακάο
•► 410 γρ. ζάχαρη
•► 185 ml νερό
•► 50 ml κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας
•► 4 αβγά
•► 1 κουτ. σούπας υγρή βανίλια ή 2 κάψουλες βανιλίνη
•► ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
•► 250 γρ. μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα
•► 100 ml κρέμα γάλακτος
•► 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
•► 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
Για τη διακόσμηση
•► φράουλες
•► 50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κακάο με το νερό να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κακάο που ετοιμάσατε. Τοποθετείτε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη το μίγμα για 5 λεπτά, να κρυώσει.
Προσθέτετε το κονιάκ, τη βανίλια, ανακατεύετε και από αυτό το μίγμα κρατάτε στην άκρη τα 300ml που θα χρησιμοποιήσετε για να σιροπιάσετε το κέικ.
Στο υπόλοιπο μίγμα προσθέτετε το αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο. Ανακατεύετε και προσθέτετε τους κρόκους έναν έναν.
Χτυπάτε σε μαρέγκα τα αβγά και τα ενσωματώνετε στο μίγμα με σπάτουλα. Μεταφέρετε σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα ή τσέρκι. Ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζετε τη γέμιση χτυπώντας τα υλικά της στο μίξερ για 2 λεπτά και την κρατάτε στο ψυγείο.
Κόβετε το κέικ σε δύο ισόποσα κομμάτια, δημιουργώντας δύο παντεσπάνια. Τοποθετείτε σε μια πιατέλα το ένα κομμάτι και σιροπιάζετε με πινέλο.
Στρώνετε τη γέμιση και από πάνω τοποθετείτε το δεύτερο παντεσπάνι και σιροπιάζετε όλη την επιφάνεια πολύ καλά. Διακοσμείτε το κέικ με την τριμμένη κουβερτούρα, φράουλες και αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Για το κέικ
•► 235 γρ. βούτυρο
•► 285 γρ. αλεύρι φαρίνα
•► 50 γρ. κακάο
•► 410 γρ. ζάχαρη
•► 185 ml νερό
•► 50 ml κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας
•► 4 αβγά
•► 1 κουτ. σούπας υγρή βανίλια ή 2 κάψουλες βανιλίνη
•► ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
•► 250 γρ. μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα
•► 100 ml κρέμα γάλακτος
•► 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
•► 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
Για τη διακόσμηση
•► φράουλες
•► 50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κακάο με το νερό να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κακάο που ετοιμάσατε. Τοποθετείτε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη το μίγμα για 5 λεπτά, να κρυώσει.
Προσθέτετε το κονιάκ, τη βανίλια, ανακατεύετε και από αυτό το μίγμα κρατάτε στην άκρη τα 300ml που θα χρησιμοποιήσετε για να σιροπιάσετε το κέικ.
Στο υπόλοιπο μίγμα προσθέτετε το αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο. Ανακατεύετε και προσθέτετε τους κρόκους έναν έναν.
Χτυπάτε σε μαρέγκα τα αβγά και τα ενσωματώνετε στο μίγμα με σπάτουλα. Μεταφέρετε σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα ή τσέρκι. Ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζετε τη γέμιση χτυπώντας τα υλικά της στο μίξερ για 2 λεπτά και την κρατάτε στο ψυγείο.
Κόβετε το κέικ σε δύο ισόποσα κομμάτια, δημιουργώντας δύο παντεσπάνια. Τοποθετείτε σε μια πιατέλα το ένα κομμάτι και σιροπιάζετε με πινέλο.
Στρώνετε τη γέμιση και από πάνω τοποθετείτε το δεύτερο παντεσπάνι και σιροπιάζετε όλη την επιφάνεια πολύ καλά. Διακοσμείτε το κέικ με την τριμμένη κουβερτούρα, φράουλες και αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Funky Cook ~ Food Blogger - Φωτογραφία/ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
You might also Like… …
•► Funky Cook - Food Blogger
•► 24 φρουτένια -και πιο light- γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου