Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Ινδικά πιτάκια Samosas με κοτόπουλο
& αρωματικό γιαούρτι.. αλα OliveMagazine
!!!



Πιτάκια με έθνικ χαρακτήρα, ιδανικά και για το καλάθι του πικ νικ.

Υλικά:   { Για 6-8 Μερίδες }

Για τη ζύμη

•► 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► ½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
•► 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
•► λάδι για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

•► 400 γρ. κιμά κοτόπουλο
•► ½ φλιτζάνι αρακά βρασμένο
•► 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
•► 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
•► 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
•► 1 κουτ. γλυκού κάρι
•► 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
•► ½ κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
•► 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
•► ¼ φλιτζανιού κρασί λευκό
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το γιαούρτι

•► 400 γρ. γιαούρτι
•► 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► ξύσμα από 1 λεμόνι
•► ½ κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Για τη γέμιση:
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνετε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το τζίντζερ, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και σοτάρετε για 3-4 λεπτά περίπου, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις.

Προσθέτετε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ διαλυμένο στο κρασί και σιγομαγειρεύετε για λίγα λεπτά μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να σπάσει εντελώς.

Ρίχνετε τον αρακά, τον μαϊντανό, ανακατεύετε καλά και κρατάτε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία.

Για το γιαούρτι: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά. Διατηρείτε στο ψυγείο.

Για τη ζύμη: Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο, προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλάτι και στη συνέχεια ρίχνετε το νερό, το βούτυρο και πλάθετε για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να κολλάει ελαφρώς.

Συνεχίζετε να ζυμώνετε σε έναν αλευρωμένο πάγκο εργασίας για 3-4 λεπτά, αλλά μην το παρακάνετε γιατί θέλετε η ζύμη να παραμείνει μαλακή και ελαστική.

Χωρίζετε τη ζύμη σε 16 μπαλάκια. Ανοίγετε κάθε κομμάτι σε κύκλο με τη βοήθεια ενός αλευρωμένου πλάστη και στη συνέχεια κόβετε το κάθε φύλλο στη μέση.

Βάζετε μια δυο κουταλιές της σούπας γέμιση σε κάθε μισό κύκλο και κλείνετε (την μια άκρη που μοιάζει σαν ημικύκλιο) προς τα μέσα, έτσι ώστε να σκεπάσετε τη γέμιση και στη συνέχεια κλείνετε και τις δύο άκρες προς τα μέσα σχηματίζοντας τρίγωνο. Κάνετε την ίδια διαδικασία με όλη τη ζύμη και γέμιση.

Ζεσταίνετε αρκετό λάδι σε χαμηλή κατσαρόλα και τηγανίζετε τα samosas για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε με το αρωματικό γιαούρτι.

Tips:

Τα samosas μπορείτε και να τα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, για 20 λεπτά περίπου, για μια πιο υγιεινή εκδοχή.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός ~ Φωτογραφία/ Food Styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like... ...

•► Όλες οι Συνταγές από Ανδρέας Λαγός !!!

•► Όλες οι Συνταγές από Ντίνα Νικολάου !!!

•► Η κουλτούρα της Ινδικής Κουζίνας !!!

•► Ινδικές γαρίδες με κάρι, ανανά και σταφίδες !!!

•► Chutney σύκου { Γλυκόξινη μαρμελάδα } !!!

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :