Κρεμώδες, ανάλαφρο και φινετσάτο, το αυθεντικό tiramisu στα καλύτερά του !!!
Υλικά:   { Για 12 Μερίδες }
•► 36 τεμάχια σαβαγιάρ
Για την κρέμα
•► 470 γρ. τυρί mascarpone
•► 95 γρ. κρόκους
•► 140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•► 47 ml κρασί marsala ή άλλο γλυκό κόκκινο κρασί (σαμιώτικο ή Λήμνου)
•► 235 ml κρέμα γάλακτος 35%
•► 12 γρ. κακάο (για διακόσμηση)
Για το σιρόπι
•► 670 γρ. καφέ espresso
•► 170 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
•► 100 ml κρασί marsala κόκκινο
Εκτέλεση:
Φτιάχνετε πρώτα τη sabayon: Βάζετε στο μίξερ το σύρμα, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να διογκωθεί και να γίνει σαντιγί. Προσέξτε μην τη χτυπήσετε περισσότερο από όσο χρειάζεται γιατί μπορεί να την κάνετε βούτυρο.
Σε μπεν-μαρί (ένα μεταλλικό μπολ στερεωμένο πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει αργά) βάζετε τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε καλά με σύρμα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές λευκό μίγμα.
Στη συνέχεια, σε ένα σκεύος ανακατεύετε το κρασί με το mascarpone, προσθέτετε το μίγμα της ζάχαρης με τους κρόκους και τέλος την κρέμα σαντιγί. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά καλά.
Φτιάχνετε και το σιρόπι: Βάζετε τον καφέ, τη ζάχαρη και το κρασί σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνετε έως ότου πάρουν μια βράση.
Όσο ακόμα το σιρόπι είναι καυτό, βουτάτε σ' αυτό τα σαβαγιάρ, τα σιροπιάζετε και τα αφήνετε στην άκρη να στραγγίξουν μέχρι να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν, τοποθετείτε δυο κομμάτια στη βάση ενός ποτηριού, ρίχνετε από πάνω μια στρώση κρέμα τιραμισού, ξαναβάζετε από πάνω ένα κομμάτι σαβαγιάρ ακόμα και τελειώνετε με μια επιπλέον στρώση κρέμα τιραμισού. Συνεχίζετε τη διαδικασία μοιράζοντας το μίγμα και τα σαβαγιάρ και στα άλλα ποτήρια.
Αφήνετε τα ποτηράκια στο ψυγείο για λίγο ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα και τέλος διακοσμείτε λίγο πριν τα σερβίρετε με σκόνη κακάο.
Tips:
•► Το κρασί Marsala είναι κόκκινο γλυκό κρασί από τη Σικελία.
•► Η σαμπαγιόν είναι μια κρέμα ιταλικής προέλευσης με βάση κρόκους αβγών, ζάχαρη και γλυκό κρασί.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 36 τεμάχια σαβαγιάρ
Για την κρέμα
•► 470 γρ. τυρί mascarpone
•► 95 γρ. κρόκους
•► 140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•► 47 ml κρασί marsala ή άλλο γλυκό κόκκινο κρασί (σαμιώτικο ή Λήμνου)
•► 235 ml κρέμα γάλακτος 35%
•► 12 γρ. κακάο (για διακόσμηση)
Για το σιρόπι
•► 670 γρ. καφέ espresso
•► 170 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
•► 100 ml κρασί marsala κόκκινο
Εκτέλεση:
Φτιάχνετε πρώτα τη sabayon: Βάζετε στο μίξερ το σύρμα, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να διογκωθεί και να γίνει σαντιγί. Προσέξτε μην τη χτυπήσετε περισσότερο από όσο χρειάζεται γιατί μπορεί να την κάνετε βούτυρο.
Σε μπεν-μαρί (ένα μεταλλικό μπολ στερεωμένο πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει αργά) βάζετε τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε καλά με σύρμα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές λευκό μίγμα.
Στη συνέχεια, σε ένα σκεύος ανακατεύετε το κρασί με το mascarpone, προσθέτετε το μίγμα της ζάχαρης με τους κρόκους και τέλος την κρέμα σαντιγί. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά καλά.
Φτιάχνετε και το σιρόπι: Βάζετε τον καφέ, τη ζάχαρη και το κρασί σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνετε έως ότου πάρουν μια βράση.
Όσο ακόμα το σιρόπι είναι καυτό, βουτάτε σ' αυτό τα σαβαγιάρ, τα σιροπιάζετε και τα αφήνετε στην άκρη να στραγγίξουν μέχρι να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν, τοποθετείτε δυο κομμάτια στη βάση ενός ποτηριού, ρίχνετε από πάνω μια στρώση κρέμα τιραμισού, ξαναβάζετε από πάνω ένα κομμάτι σαβαγιάρ ακόμα και τελειώνετε με μια επιπλέον στρώση κρέμα τιραμισού. Συνεχίζετε τη διαδικασία μοιράζοντας το μίγμα και τα σαβαγιάρ και στα άλλα ποτήρια.
Αφήνετε τα ποτηράκια στο ψυγείο για λίγο ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα και τέλος διακοσμείτε λίγο πριν τα σερβίρετε με σκόνη κακάο.
Tips:
•► Το κρασί Marsala είναι κόκκινο γλυκό κρασί από τη Σικελία.
•► Η σαμπαγιόν είναι μια κρέμα ιταλικής προέλευσης με βάση κρόκους αβγών, ζάχαρη και γλυκό κρασί.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Δημήτρης Χρονόπουλος
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ντίνα Νικολάου !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου
•► Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ηλίας Μαμαλάκης !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ελένη Ψυχούλη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Γεωργία Κοφινά !!!
•► 6 παγωμένες συνταγές που θα σε δροσίσουν !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τάρτες !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τυροπιτάκια !!!
•► Συνταγές και άρθρα για πεϊνιρλί !!!
•► 24 φρουτένια-& πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Συνταγές και άρθρα για μασκαρπόνε
•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου