Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Κρεμμυδοντολμάδες Νοστιμότατοι...
by chef Ανδρέας Λαγός !!!



Γλυκοπικάντικοι και πολύ διαφορετικοί, αλλά γεμάτοι από γεύση…
Δείτε το κρεμμύδι, αλλιώς!!!

Κρεμμύδια γεμιστά { Σουγάνια Μυτιλήνης } , ένα γιορτινό φαγητό που φτιάχνουν στη Μυτιλήνη η’’ και αλλού, το Δεκαπενταύγουστο ή σε άλλες μεγάλες γιορτές.

Υλικά:   { Μερίδες: 6-8 }

•► 2 κιλά κρεμμύδια για γέμισμα (κατά προτίμηση μακρουλά)
•► 150 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 2 κρεμμύδια τριμμένα
•► 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
•► 250 γρ. κιμά προαιρετικά (ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό)
•► 250 γρ. ρύζι καρολίνα
•► 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
•► 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
•► 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
•► 1 λίτρο περίπου ζωμό κότας ή λαχανικών
•► 2 φύλλα δάφνης
•► αρμόγαλο ή γαλοτύρι για το σερβίρισμα
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Για τους κρεμμυδοντολμάδες: Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα χαράζετε κατά μήκος μέχρι τον πυρήνα τους. Τα ρίχνετε μέσα σε βραστό, αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, μέχρι να αρχίζουν να ξεχωρίζουν τα φύλλα τους.

Τα βγάζετε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα, τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα κρατάτε στην άκρη.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε τον κιμά και σοτάρετε για 8-10 λεπτά επιπλέον, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Ρίχνετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα, μέχρι να γυαλίσει το ρύζι.

Προσθέτετε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη, το μπαχάρι, το μαϊντανό, το μάραθο και ανακατεύετε. Ρίχνετε μισό ποτήρι νερό και ανακατεύετε συνεχώς για λίγα λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά το ρύζι.

Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την κρατάτε στην άκρη. Στρώνετε σε μια πλατιά, χαμηλή κατσαρόλα ό,τι λαχανικά έχετε, π.χ. καρότα, κρεμμύδια, λίγα κοτσάνια μαϊντανού, δυο φέτες λεμόνι και, αν θέλετε, μερικά κομμάτια γραβιέρας για περισσότερη γεύση και κρατάτε την κατσαρόλα στην άκρη.

Ξεχωρίζετε τα φύλλα από τα κρεμμύδια, γεμίζετε ένα ένα με λίγη γέμιση, διπλώνετε απαλά χωρίς να τα σφίξετε πολύ και τα στρώνετε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, τον έναν δίπλα στον άλλον.

Περιχύνετε με ζωμό μέχρι να σκεπαστούν οι ντολμάδες, πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, σκεπάζετε με ένα πιάτο για να μην ανοίξουν, σκεπάζετε με το καπάκι και τους αφήνετε να μαγειρευτούν για 40 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Αφήνετε τους ντολμάδες μισή ώρα στην κατσαρόλα και μετά τους σερβίρετε με αρμόγαλο.

Tips:

1️⃣   Μπορείτε στον πάτο της κατσαρόλας να προσθέσετε και δύο μπριζόλες χοιρινές, για γεύση ή για περισσότερο φαγητό.

2️⃣   Ενημέρωση: Το Tips αυτό - Μια Παραδοσιακή Συνταγή απο την Μυτιλήνη - ΔΕΝ υπήρχε στην ανωτέρω ανάρτηση, αλλά προσετέθη απο τον admin { ο οποίος τυγχάνει να ασχολείται ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΆ με την Μαγειρική & την Ζαχαροπλαστική }





Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr , argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :