Πρωτότυπο ζελέ με λευκό χρώμα και υπέροχη γεύση ανανά.
Συνοδεύετε ιδανικά με μία λαχταριστή, κατακόκκινη σάλτσα φράουλας !!
Υλικά:   { Μερίδες: για μια στρογγυλή φόρμα του κέικ }
•► 2 φακελάκια ζελέ με γεύση ανανά
•► 200 γρ. ανανά από κονσέρβα, κομμένο σε κυβάκια
•► 2 νεροπότηρα νερό παγωμένο
•► 2 νεροπότηρα κρέμα γάλακτος
Για τη σάλτσα φράουλας
•► 200 γρ. φράουλες φρέσκες, ψιλοκομμένες
•► 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ μπράντι
•► ½ κουτ. γλυκού κανέλα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τη σάλτσα φράουλας: ρίχνετε τις ψιλοκομμένες φράουλες στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και το μπράντι. Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα βελούδινο, μελένιο μίγμα. Το βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τη βάζετε πάνω στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί και να πάρει βράση. Ρίχνετε το περιεχόμενο των δύο φακέλων με ζελέ ανανά και ανακατεύετε να διαλυθεί καλά.
Αποσύρετε το μίγμα από τη φωτιά και προσθέτετε το παγωμένο νερό. Ανακατεύετε καλά.
Σε στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση ρίχνετε τα κυβάκια του ανανά και αδιάζετε μέσα με προσοχή το μίγμα κρέμας και ζελέ. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο να κρυώσει για 3-4 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να πήξει καλά το γλυκό.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, βυθίζετε πρώτα τη φόρμα σε λεκανίτσα με ζεστό νερό για να ξεκολλήσει το ζελέ και ύστερα το αναποδογυρίζετε σε στρογγυλή πιατέλα, περιχύνοντας με τη σάλτσα φράουλας.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 2 φακελάκια ζελέ με γεύση ανανά
•► 200 γρ. ανανά από κονσέρβα, κομμένο σε κυβάκια
•► 2 νεροπότηρα νερό παγωμένο
•► 2 νεροπότηρα κρέμα γάλακτος
Για τη σάλτσα φράουλας
•► 200 γρ. φράουλες φρέσκες, ψιλοκομμένες
•► 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ μπράντι
•► ½ κουτ. γλυκού κανέλα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τη σάλτσα φράουλας: ρίχνετε τις ψιλοκομμένες φράουλες στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και το μπράντι. Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα βελούδινο, μελένιο μίγμα. Το βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τη βάζετε πάνω στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί και να πάρει βράση. Ρίχνετε το περιεχόμενο των δύο φακέλων με ζελέ ανανά και ανακατεύετε να διαλυθεί καλά.
Αποσύρετε το μίγμα από τη φωτιά και προσθέτετε το παγωμένο νερό. Ανακατεύετε καλά.
Σε στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση ρίχνετε τα κυβάκια του ανανά και αδιάζετε μέσα με προσοχή το μίγμα κρέμας και ζελέ. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο να κρυώσει για 3-4 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να πήξει καλά το γλυκό.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, βυθίζετε πρώτα τη φόρμα σε λεκανίτσα με ζεστό νερό για να ξεκολλήσει το ζελέ και ύστερα το αναποδογυρίζετε σε στρογγυλή πιατέλα, περιχύνοντας με τη σάλτσα φράουλας.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Τina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου